Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

NHL: Hráčska asociácia predložila vedeniu ligy nový návrh

Foto: TASR/AP

Vedenie NHL už pre výluku odvolalo stretnutia základnej časti do 30. novembra, zrušená bola aj novoročná klasika pod holým nebom.

New York 21. novembra (TASR) - Hráčska asociácia NHLPA predložila v stredu v New Yorku vedeniu zámorskej hokejovej NHL návrh novej kolektívnej zmluvy, v ktorej mierne ustúpila zo svojich pozícií.

Obe strany sa po približne hodinu trvajúcich rokovaniach rozišli a po prestávke mali v debate o ukončení výluky pokračovať. Nový návrh počíta s päťročným trvaním kolektívnej zmluvy.

"V tomto momente nás od seba delí presne 182 miliónov dolárov," vyhlásil po prepoludňajších rokovaniach výkonný riaditeľ NHLPA Donald Fehr. "Vyšli sme druhej strane viac ako v ústrety a očakávame, že NHL ukáže rovnaký postoj, ak chce dospieť k dohode."

Podľa Fehra najnovší návrh hovorí o rozdelení príjmov ligy na percentuálnom základe. Hráčska asociácia podľa neho ustúpila v niektorých, ale nie vo všetkých sporných bodoch.

Vedenie NHL už pre výluku odvolalo stretnutia základnej časti do 30. novembra, zrušená bola aj novoročná klasika pod holým nebom. Aktuálny "lockout" je štvrtým za 20 rokov v NHL, predtým sa pauzovalo v sezóne 2004/2005. Informovala agentúra Reuters.