Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

NHL: Islanders s treťou prehrou za sebou, Tampe podľahli 1:4

Hokejisti New Yorku Islanders prehrali v zámorskej NHL už tretí zápas za sebou. V noci na utorok nestačili na Tampu Bay Lightning, Foto: TASR/AP

V drese domácich nenastúpil pre zranenie obranca Erik Černák, jeho krajan Zdeno Chára odohral za Islanders vyše 16 minút bez zápisu do štatistík.

Washington 16. novembra (TASR) - Hokejisti New Yorku Islanders prehrali v zámorskej NHL už tretí zápas za sebou. V noci na utorok nestačili na Tampu Bay Lightning, dvojnásobnému obhajcovi trofeje podľahli na jeho ľade 1:4. V drese domácich nenastúpil pre zranenie obranca Erik Černák, jeho krajan Zdeno Chára odohral za Islanders vyše 16 minút bez bodového zápisu.

Na konto si však pripísal až 17 trestných minút, keď sa už po štyroch sekundách pobil s Patom Maroonom a v tretej tretine dostal menší a osobný trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou, po ktorej mal ešte potýčku s Borisom Katchoukom. Tampa Bay natiahla svoju bodovú sériu na osem zápasov a v tabuľke Východnej konferencie jej patrí 6. priečka, Islanders sú na 14. pozícii.

"Strelili sme prvý gól, no príliš rýchlo sme inkasovali. Chceli sme z toho ťažiť, dostať sa na koňa, ale toto nám nabúralo plány,“ skonštatoval tréner Islanders Barry Trotz.

Columbus v druhom zápase večera zdolal Detroit 5:3. Víťazný gól strelil 79 sekúnd pred koncom obranca Zach Werenski, domáci ešte poistili triumf zásahom do prázdnej bránky tri sekundy pred záverečnou sirénou. Blue Jackets dokázali otočiť z 0:2 aj 2:3. Po obrate vyhrali už šiesty zápas v tejto sezóne. "V našej šatni vládne viera vo vlastné sily. Vždy sa snažíme nájsť cestu k víťazstvu. Aj keď sa súper ujal vedenia, nepanikárili sme," uviedol Werenski.

Sumáre NHL:



COLUMBUS BLUE JACKETS - DETROIT RED WINGS 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)
Góly: 34. Jenner (Nyquist, Peeke), 35. Boqvist (Činachov, Bayreuther), 56. Činachov (Voráček, Sillinger), 59. Werenski (Nyquist), 60. Texier (Robinson, Kuraly) - 15. Larkin (Raymond), 25. Rasmussen (Namestnikov, Hronek), 54. Raymond (Bertuzzi, Larkin). Brankári: Merzlikins - Greis, strely na bránku: 38:27, 15.293 divákov.

TAMPA BAY LIGHTNING - NEW YORK ISLANDERS 4:1
(2:1, 0:0, 2:0)
Góly: 4. Joseph (Killorn), 20. Cirelli (Palát, Hedman), 54. Point, 56. Stamkos (Hedman, Point) - 3. Barzal (Parise). Brankári: Vasilevskij - Varlamov, strely na bránku: 28:26, 19.092 divákov.

Slovák v akcii:

Zdeno Chára (NY Islanders) 16:03 0 0 0 0 0 17

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/