Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NHL: Jokerit ukončil zmluvu s Lehtonenom, je voľný pre Toronto

Fínsky hokejista Mikko Lehtinen (vľavo) bojuje o puk pri mantinely so Švédom Joakimom Erikssonom, archívne foto. Foto: TASR/AP

V Toronte zabojuje o miesto medzi top šiestimi obrancami Maple Leafs, jeho rivalmi budú Travis Dermot, Justin Holl, Rasmus Sandin, T.J. Brodie, či Slovák Martin Marinčin.

Toronto 21. novembra (TASR) - Fínsky hokejový klub KHL Jokerit Helsinki sa dohodol na ukončení zmluvy s obrancom Mikkom Lehtonenom a uvoľnil ho pre potreby tímu NHL Toronto Maple Leafs.

Lehtonen podpísal v máji s "javorovými listami" ročný kontrakt na 950.000 dolárov. Dvadsaťšesťročný obranca strelil osem gólov a nazbieral 17 bodov v 17-tich dueloch tejto sezóny KHL. Nedraftovaný hráč bol v roku 2014 členom fínskej reprezentácie do 20 rokov, ktorá prekvapujúco získala na majstrovstvách sveta vo Švédsku zlato.

Výkonmi ho vtedy zatienili Rasmus Ristolainen, či Olli Määttä. Lehtonen sa v poslednom čase vypracoval na špičkového obrancu a dostane šancu v NHL. V Toronte zabojuje o miesto medzi top šiestimi obrancami Maple Leafs, jeho rivalmi budú Travis Dermot, Justin Holl, Rasmus Sandin, T.J. Brodie, či Slovák Martin Marinčin. Informáciu priniesol web sportsnet.ca.