Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Jurčo sa rozohrá na farme Detroitu, cez víkend sa vráti do prvého tímu

Hokejista Detroitu Red Wings Slovák Tomáš Jurčo (vpravo). Foto: TASR AP

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo sa po letnej operácii chrbta už čoskoro vráti na ľad.

Detroit 23. novembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo sa po letnej operácii chrbta už čoskoro vráti na ľad. Premiéru v tejto sezóne neabsolvuje v NHL v drese Detroitu Red Wings, ale sa najskôr rozohrá na farme v AHL v tíme Grand Rapids Griffins.

Jurčo absolvuje v Grand Rapids kondičný pobyt, počas ktorého odohrá dva zápasy. Po nich sa pripojí k prvému tímu Red Wings. "Som nadšený. Je to už poriadne dlhý čas, čo som nehral," vyslovil sa 23-ročný krídelník pre portál mlive.com. "Tvrdo som na sebe pracoval, aby som sa dobre pripravil. Chrbát ma nijako neobmedzuje, cítim sa oveľa lepšie ako pred operáciou. Už sa neviem dočkať, kedy si zahrám v zápase, veľmi sa už na to teším."

Red Wings museli Jurča aktivovať z listiny zranených hráčov a zaradiť ho na 23-člennú súpisku, skôr ako ho poslali na kondičný pobyt. Slovenský krídelník bude trénerovi Detroitu Jeffovi Blashillovi k dispozícii na sobotňajší domáci zápas s Montrealom, no podľa mlive.com si v ňom ešte nezahrá. "Musíme mu dopriať čas, aby sa dostal do pozície, keď sa bude cítiť komfortne. Pôsobenie v Grand Rapids mu umožní dostať sa do zápasového tempa, samotné tréningy by mu na to nestačili," zdôraznil Blashill.

Jurčo odohral v NHL 143 zápasov v základnej časti, v ktorých má bilanciu 15+24.