Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

NHL: Kane nenastúpi do štvrtého zápasu s Coloradom

Na archívnej snímke hokejista Evander Kane. Foto: TASR/AP

Dôvodom je jeho zákrok na Nazema Kadriho zo sobotného tretieho duelu finále Západnej konferencie proti Coloradu (2:4). Informoval o tom oficiálny web profiligy.

New York 6. júna (TASR) - Kanadský hokejista Evander Kane z Edmontonu dostal od oddelenia pre hráčsku bezpečnosť NHL trest na jeden zápas. Dôvodom je jeho zákrok na Nazema Kadriho zo sobotného tretieho duelu finále Západnej konferencie proti Coloradu (2:4). Informoval o tom oficiálny web profiligy.

Útočník Oilers v prvej tretine vo svojom obrannom pásme zozadu narazil Kadriho na mantinel. Center Avalanche sa pri náraze zranil a zápas nedohral. Do tejto série už nezasiahne. Kane inkasoval od rozhodcov päťminútový trest a na jeho zákrok si posvietila neskôr aj ligová disciplinárka. Tá zobrala do úvahy skutočnosť, že faul sa udial v nebezpečnej vzdialenosti od mantinelu. Kane na základe trestu nebude môcť nastúpiť vo štvrtom dueli, ktorý sa hrá v noci na utorok opäť v Edmontone. Oilers prehrávajú v sérii s Coloradom 0:3 na zápasy.

Krídelníka "olejárov" suspendovala disciplinárka už piatykrát počas kariéry. V prebiehajúcej vyraďovačke zaznamenal v 15 zápasoch 17 bodov za 13 gólov a štyri asistencie.