Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Kouč Bednar predĺžil zmluvu s Coloradom o ďalšie tri roky

Na archívnej snímke hlavný tréner Colorada Avalanche Jared Bednar. Foto: TASR/AP

Jared Bednar vlani priviedol Colorado k tretiemu zisku Stanleyho pohára po víťazstve vo finále play off nad Tampou Bay.

Denver 22. marca (TASR) - Jared Bednar bude pôsobiť na poste trénera hokejistov Colorada Avalanche do roku 2027. S obhajcom titulu v zámorskej NHL predĺžil kontrakt o ďalšie tri roky, začne mu platiť po vypršaní súčasného do konca sezóny 2023/2024.

"Som vďačný a nadšený, že mám príležitosť pokračovať v budovaní toho, čo sme doteraz dosiahli. Možnosť viesť tento tím v uplynulých siedmich rokov bolo pre mňa privilégium," povedal po dohode 51-ročný Bednar, ktorý ako jediný v histórii triumfoval v pozícii hlavného kouča v troch zámorských súťažiach - NHL, AHL i ECHL.

Bednar vlani priviedol Colorado k tretiemu zisku Stanleyho pohára po víťazstve vo finále play off nad Tampou Bay. Na striedačke "lavín" pôsobí od sezóny 2016/2017, keď ešte jeho tím skončil v tabuľke na poslednom mieste. V krátkom čase však svojich zverencov priviedol až na vrchol a päťkrát za sebou jeho zverencom neušla miestenka vo vyraďovačke.

"Je to výnimočný líder. Jeho komunikačná sila, jeho vzťah s hráčmi a spôsob, akým sa každý deň pripravuje, je dôvod, prečo je náš tím mimoriadne úspešný," uviedol generálny manažér Colorada Chris MacFarland pre agentúru AP. Pochválil ho aj šéf hokejových operácií v klube Joe Sakic: "Jared odviedol obrovský kus práce a predĺženie kontraktu si ako líder nášho tímu určite zaslúži."