Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Laraque o boji s koronavírusom: Najhoršia vec, akú som zažil

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Bývalý hráč NHL nechápe ľudí, ktorý nový koronavírus zľahčujú a pandémiu neberú vážne.

Montreal 3. mája (TASR) - Niekdajší hráč NHL Georges Laraque sa nikdy v živote necítil taký slabý a ubolený, ako v súčasnosti, keď jeho telo bojuje s koronavírusom. Kanaďana hospitalizovali s ochorením COVID-19 vo štvrtok. Bývalý hokejový útočník hovorí, že ledva dokáže vstať z postele.

"Teraz, keď mi COVID napadol pľúca, nedokážem bez trápenia ani vstať z postele, aby som si vyčistil zuby. Je to najhoršia vec, akú som v živote zažil. Zoberie mi celú energiu len to, aby som sa postavil," priznal Laraque v rozhovore pre webový portál NHL.

Jeho zdravotný stav zhoršuje fakt, že je astmatik. Náladu mu však zlepšilo viac ako 500 textových správ, ktoré dostal od fanúšikov, hráčov a trénerov. Slová podpory mu zaslali aj Wayne Gretzky, Sidney Crosby, Craig MacTavish, Craig Simpson, Kevin Lowe či Michel Therrien. "Myslím si, že choroba je teraz u mňa na vrchole, lebo v noci ma trápia skutočne vysoké horúčky. Beriem neustále lieky na zníženie teploty a injekcie, aby som utlmil bolesti hlavy. Cez nos inhalujem kyslík. Je pre mňa náročné aj rozprávať, nemám žiadnu energiu. Bude ešte dlho trvať, kým sa moje pľúca vyčistia. Chvíľu tu ešte strávim," povedal z nemocničného lôžka.

Laraque nechápe ľudí, ktorý nový koronavírus zľahčujú a pandémiu neberú vážne. Niektorí dokonca spochybňovali, či je skutočne chorý, keď na sociálnej sieti napísal, že mal pozitívny test. "Robíte si zo mňa srandu? Títo ľudia nemajú ani predstavu, čo to obnáša. Toto je skutočne vážna vec," zdôraznil.

Štyridsaťtriročný bývalý hráč Edmontonu, Montrealu, Phoenixu či Pittsburghu strávil v NHL dvanásť sezón, bol známy najmä ako bitkár. V 695 zápasoch základnej časti nazbieral 53 gólov, 100 asistencií a 1126 trestných minút, v play off získal 12 boov (4+8) a 72 trestných minút v 57 štartoch. Po vypuknutí pandémie sa angažoval v charitatívnych projektoch na ochranu zdravotníkov v prvej línii.