Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL by mala prijať opatrenia po reštarte, zakáže zrejme aj šarvátky

Na archívnej snímke z 12. marca 2020 je logo NHL na konštrukcii brány na štadióne hokejového klubu Nashville Predators v Nashville. Po prerušení hokejovej NHL prišlo o zdroj príjmu mnoho zamestnancov, ktorých najímali na výpomoc v deň zápasov. Brankár Vegas Golden Knight Marc-Andre Fleury aj jeho klub sa rozhodli podporiť ich.Vedenie NHL prerušilo sezónu 12. marca pre šíriaci sa koronavírus. Aktuálne hlásia v USA vyše 18-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 233 úmrtí. Foto: TASR/AP

Okrem zákazu bitiek by sa hráči nemohli púšťať ani do konfliktov po prerušení hry. Tréneri by mali na striedačke nosiť rúška a hráči by nemohli pľuť na ľade ani na striedačke.

New York 13. mája (TASR) - V zámorskej hokejovej NHL by pred obnovením sezóny mali prijať niekoľko špeciálnych opatrení v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Na sociálnej sieti Twitter o tom informoval reportér stanice TSN Ryan Rishaug. Hráči by mali mať počas zápasov celotvárový kryt, zakázať by mali aj šarvátky.

Zástupca komisára NHL Bill Daly uviedol: "Zvážili by sme všetko, čo by nám naši odborníci a poradcovia v oblasti infekčných chorôb odporučili. Ale nie som si úplne istý, či vzhľadom na okolnosti a udalosti počas zápasov musíme pristúpiť k niektorým návrhom."

Okrem zákazu bitiek by sa hráči nemohli púšťať ani do konfliktov po prerušení hry. Tréneri by mali na striedačke nosiť rúška a hráči by nemohli pľuť na ľade ani na striedačke. Jeden z návrhov sa týka aj vhadzovania. Okrem hráčov na vhadzovaní musia byť ostatní od bodu na vhadzovanie vzdialení 60 centimetrov a musia byť od seba v dostatočnom rozstupe.