Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 20. jún 2024Meniny má Valéria
< sekcia Šport

Los Angeles vyhrali nad Chicagom vo finále Západu a znížili stav série

Obranca Rob Scuderi (7) Los Angeles Kings vyhadzuje puk spred brankára Jonathana Quicka (32), sledujú ho hráči Chicago Blackhawks Andrew Shaw (65) a pravé krídlo Marian Hossa (81) Foto: TASR/AP

Dvojica slovenských útočníkov "jastrabov" Marián Hossa, Michal Handzuš vyšla bodovo naprázdno.

New York 5. júna (TASR) - Hokejisti Los Angeles zvíťazili v noci na stredu v treťom zápase finále (prvom na domácom ľade) Západnej konferencie zámorskej NHL nad Chicagom 3:1 a stav série tak znížili na 1:2.

Dvoma bodmi prispel k výhre obhajcu Stanleyho pohára obranca Vjačeslav Vojnov. V 4. minúte zaznamenal asistenciu pri vedúcom góle Justina Williamsa, druhý v 27. minúte strelil sám, keď poslal odrazený puk nekompromisne za chrbát Coreyho Crawforda. Mladý Rus sa stal prvým zadákom v histórii Kings, ktorý strelil päť gólov v jednej vyraďovačke. "Videl som voľný priestor, no puk som netrafil tak, ako som si želal. Zlomil som hokejku, strela sa spomalila, no šťastne si našla cestu do bránky," opísal víťazný zásah Vojnov, ktorý sa s 11 bodmi dotiahol v produktivite obrancov v play off na druhého Zdena Cháru z Bostonu.

Chicagu sa 34 sekúnd pred záverom druhej tretiny podarilo znížiť, keď Slovák Marián Hossa vybojoval puk medzi dvojicou protihráčov a jeho spoluhráč Bryan Bickell po obkorčuľovaní bránky obral Jonathana Quicka o čistý štít. Blackhawks v závere v snahe o vyrovnanie zatlačili súpera, no 28 sekúnd pred koncom tretej tretiny inkasovali v power play do prázdnej bránky od Dwighta Kinga tretí gól. Kings tak zostávajú v play off na domácom ľade stále nezdolaní, v Staples Center vyhrali v bojoch o Stanleyho pohár všetkých osem zápasov, počítajúc základnú časť už 15 v rade.

"Nie som spokojný s inkasovaným gólom a je niekoľko vecí, ktoré by som v štvrtom zápase rád napravil, ale v zásade som rád, že sme vyhrali. Za stavu 0:2 v sérii sme nutne potrebovali zvíťaziť," vyznal sa brankár Quick, ktorý si pripísal 19 úspešných zákrokov. "V prvých dvoch dueloch sme neodviedli požadovaný výkon. V treťom stretnutí smne sa viac skoncentrovali na hru, prestali sme hrať 'kolotočový' hokej a už sme sa nenechali strhnúť emóciami. Odviedli sme skvelú prácu," povedal pre zámorské médiá obranca "kráľov" Robyn Regehr.

Kings si poradili aj bez svojej ofenzívnej opory Mikea Richardsa, ktorý vynechal druhý zápas v rade pre zranenie v hornej časti tela. Dvojica slovenských útočníkov "jastrabov" Marián Hossa, Michal Handzuš vyšla bodovo naprázdno. Hossa počas svojho pobytu na ľade (20:14) vyprodukoval tri strely, Handzuš sa za 15:27 min prezentoval jedným streleckým pokusom a zaznamenal dva mínusové body. "Vedeli sme presne, aký štýl hry súper zvolí a že si bude doma viac veriť. My sme nedokázali vyvinúť dostatočnú snahu. Vieme, že sa musíme zlepšiť," vyslovil sa kapitán Jonathan Toews.

Štvrtý duel série, opäť v Los Angeles, je na programe v piatok 7. júna o 03.00 SELČ.


Los Angeles - Chicago 3:1






finále Západnej konferencie - 3. zápas:

LOS ANGELES - CHICAGO 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 4. Williams (Vojnov, Scuderi), 27. Vojnov (Toffoli, Carter), 60. King (Carter, Greene) - 40. Bickell. Brankári: Quick - Crawford, strely na bránku: 28:20. Diváci: 18.477.

/stav série: 1:2/