Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

NHL: Matthews chýbal na tréningu pre koronavírus

Hokejista Toronta Maple Leafs Auston Matthews. Foto: TASR/AP

Maple Leafs sa iba cez víkend vrátili z covidovej pauzy, keď mali v karanténe až 14 hráčov a sedem členov realizačného tímu.

Toronto 4. januára (TASR) - Hokejistom Toronta chýbal na pondelkovom tréningu ich najlepší strelec v NHL Auston Matthews. Americký center mal pozitívny antigénový rýchlotest na koronavírus a čaká teraz na výsledky PCR testu.

Podľa hlavného trénera Sheldona Keefea sa na tréningu nezúčastnil z rovnakého dôvodu ani jeho asistent Dean Chynoweth. Obaja pozitívne testovaní sú bez príznakov ochorenia COVID-19. "Existujú prípady, keď boli výsledky rýchlotestov chybné. Preto absolvovali obaja PCR testy, z preventívnych dôvodov vynechali tréning a teraz čakáme na potvrdenie," citoval Keefea portál tsn.ca.

Maple Leafs sa iba cez víkend vrátili z covidovej pauzy, keď mali v karanténe až 14 hráčov a sedem členov realizačného tímu. Návrat do súťažného diania im vyšiel na jednotku, v sobotu rozdrvili Ottawu 6:0.

Dvadsaťštyriročný Matthews sa stal jednou z hviezd mesiaca december v NHL. Bodoval vo všetkých siedmich decembrových dueloch, dal v nich desať gólov a mal v nich priemer dva body na zápas. Celkovo v tejto sezóne odohral 28 stretnutí, v ktorých strelil 20 gólov a pridal 13 asistencií. Pozitívny test na SARSCoV2 mal aj v júni 2020 vo svojom dome v Arizone, bolo to v čase, keď bola sezóna 2019/2020 zastavená pre pandémiu.