Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NHL: Meszároš nevie, či bude pripravený na začiatok sezóny

Andrej Meszároš (Ilustračná snímka) Foto: TASR/AP

Ďalší Slovák Marek Svatoš sa zapojí do tréningového kempu Floridy.

Philadelphia 7. januára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš v službách Philadelphie Flyers ešte nevie, či stihne začiatok výlukou skrátenej sezóny zámorskej NHL.

Dvadsaťsedemročný zadák si počas letnej prípravy pri skákaní v posilňovni roztrhol achilovku na pravej nohe a v auguste podstúpil operáciu. Podľa prvých predpovedí mal prísť o celý ročník 2012/2013, rekonvalescencia však prebiehala expresne.

Meszároš trénuje na ľade od 12. novembra, no v pondelok priznal, že osobne si ešte nie je stopercentne istý, či je pripravený nastúpiť aj do zápasov. "Neviem, je ťažké povedať či áno alebo nie. V skutočnosti som ešte nemal tréning so všetkým, čo k tomu patrí. Až keď budeme trénovať s celým tímom a prídu súboje, tak budem môcť povedať, či môžem hrať," uviedol pre portál csnphilly.com.

Meszároš povedal, že potrebuje hlavne získať silu v operovanej pravej nohe. "Cítim sa dobre, pokračuje to dobre a som optimista. No aj tak na tom musím stále pracovať. Každodenne a nezmení sa to počas celej sezóny. Úplné zotavenie ešte potrvá. Chcem si byť istý, že som stopercentne v poriadku," dodal.


Svatoš do kempu Floridy

Marek Svatoš
Foto: TASR/AP
Slovenský hokejový útočník Marek Svatoš sa zapojí do tréningového kempu tímu zámorskej NHL Florida Panthers. V pondelok o tom informoval agent Rich Evans prostredníctvom svojho účtu na sociálnej sieti Twitter. Svatoš naposledy obliekal dres Ottawy Senators, no celú uplynulú sezónu vynechal a doteraz nehral ani v tej prebiehajúcej. Tridsaťročný krídelník mal dlhodobé problémy s kolenom, ktoré ho trápili už od sezóny 2010/11. Podľa Evansa je však už v poriadku a pred štartom skrátenej sezóny NHL skúša šťastie na Floride, kde pôsobí aj jeho krajan Tomáš Kopecký.

Svatoš tak má šancu nadviazať na úspešné roky v Colorade Avalanche, kde strávil šesť sezón. Celkovo odohral v NHL 344 zápasov, v ktorých nazbieral 172 bodov za sto gólov a 72 asistencií.