Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

NHL: Minnesota vyhrala na ľade Winnipegu 4:2, Fleury so 46 zákrokmi

Brankár Minnesoty Wildd Marc-Andre Fleury sa teší so spoluhráčmi po výhre v zápase zámorskej hokejovej NHL Winnipeg Jets - Minnesota Wild vo Winnipege v stredu 8. marca 2023. Minnesota zvíťazila na ľade Winnipegu 4:2. Foto: TASR/AP

Dva body si v drese hostí pripísal Marcus Foligno, ktorý zaznamenal gól a asistenciu. Jeho tím sa bodovo dotiahol na čele Centrálnej divízie na Dallas – ten má jeden zápas k dobru.

New York 9. marca (TASR) - Hokejisti Minnesoty vyhrali v noci na štvrtok v zámorskej NHL na ľade Winnipegu 4:2. Bodovali tak už v jedenástom zápase za sebou, z toho deväťkrát naplno. Ich brankár Marc-Andre Fleury k tomu prispel 46 úspešnými zákrokmi.

"Náš brankár nám vyhral zápas. Brankári nám v tejto fáze súťaže veľmi pomáhajú, 'Flower' chytal dnes úžasne," povedal pre zámorské médiá tréner hostí Dean Evason. Dva body si v drese hostí pripísal Marcus Foligno, ktorý zaznamenal gól a asistenciu, Oskar Sundqvist a Jake Middleton mali po dve asistencie. Minnesota sa bodovo dotiahla na čele Centrálnej divízie na Dallas – ten má jeden zápas k dobru. "Chalani výborne bránili a pokrývali priestor medzi kruhmi. Nepúšťali súpera do vyložených šancí. Zblokovali mnoho striel, čistili priestor pred bránkoviskom a, samozrejme, dali pár pekných gólov," pochválil spoluhráčov veterán Fleury.

Triumf však poznačil predčasný koniec útočníka Kirilla Kaprizova, ktorý si pravdepodobne poranil v tretej tretine nohu v súboji s Loganom Stanleym. Viac o rozsahu jeho zranenia povedia podrobné vyšetrenia. "Ešte nemám žiadne informácie, ale Kirill bol schopný odkorčuľovať sám. To je snáď pozitívne znamenie," dodal Evason. Jets si v Západnej konferencii držia pozíciu s druhou voľnou kartou, pred deviatym Calgary majú štvorbodový náskok. O góly Winnipegu sa postarali Stanley a Nino Niederreiter, pre ktorého to bol zároveň jubilejný 400. bod v profiligovej kariére. "Odohrali sme jeden z našich najlepších zápasov v sezóne. Dominovali sme, vytvárali si šance, no Fleury držal svoj tím nad vodou. Stále sme na postupovej pozícii, musíme len naďalej hrať takto," poznamenal tréner "tryskáčov" Rick Bowness.

Prvé víťazstvo po šiestich zápasoch zaznamenali hokejisti Detroitu, ktorí zdolali Chicago 4:3. Dva presné zásahy pridali niekoľko minút pred koncom zásluhou Lucasa Raymonda a Dominika Kubalíka, ktorý strelil víťazný gól štyri minúty pred koncom tretej tretiny. Kubalík strelecky zažiaril proti exspoluhráčom, za Blackhawks hral počas prvých troch sezón v NHL. "Vždy chcete zdolať svoj bývalý tím. Samozrejme, mužstvo sa po viacerých výmenách zmenilo, ale stále chcete nad ním vyhrať a skórovať," priznal český krídelník. Zápas pre zranenie nedohral jeho spoluhráč z útoku Robby Fabbri. "Jastrabi" prehrali piaty zápas z uplynulých šiestich, o dva ich góly sa postaral Taylor Raddysh.

Vancouver zdolal Anaheim 3:2 pp, o výsledku rozhodol po 20 sekundách predĺženia J.T. Miller, ktorý vsietil aj prvý gól Canucks. Americký útočník tak dvomi presnými zásahmi ozdobil svoj jubilejný 700. duel v základnej časti NHL. Jeho tím vyhral tri zápasy za sebou iba štvrtýkrát v sezóne. "Znamená to pre nás veľa. Doteraz sme sa vždy trápili v tom treťom stretnutí. Či sme už dnes vyhrali alebo prehrali, určite sme hrali správnym spôsobom väčšinu zápasu. Ak v tom budeme pokračovať, môžeme sa dočkať úspechov," zdôraznil Miller.

NHL - sumáre:


Winnipeg Jets - Minnesota Wild 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Góly: 28. Stanley (Namestnikov, Ehlers), 38. Niederreiter (Schmidt, Connor) - 15. Foligno (Sundqvist, Middleton), 28. Gaudreau (Foligno, Sundqvist), 29. Hartman (Kaprizov, Middleton), 60. Shaw (Zuccarello). Brankári: Hellebuyck - Fleury, strely na bránku: 48:23.

Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 4:3
(0:2, 2:0, 2:1)
Góly: 23. Walman (Seider, Chiasson), 39. Larkin (Chiasson, Perron), 53. Raymond (Hägg, Chiarot), 56. Kubalík (Lindström, Copp) - 16. Raddysh (Reichel, Athanasiou), 18. Raddysh (Guttman, Murphy), 47. Anderson (Khaira). Brankári: Husso - Stalock, strely na bránku: 41:20.

Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 3:2 pp (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Góly: 15. Miller (Pettersson), 35. Kuzmenko (Beauvillier, Pettersson), 61. Miller (Hughes) - 4. Terry (McTavish, Jones), 35. McGinn (Zegras, Strome). Brankári: Demko - Dostál, strely na bránku: 34:22.