Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Montreal prepustí takmer dve tretiny zamestnancov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vedenie NHL prerušilo sezónu 12. marca pre šíriaci sa koronavírus.

Montreal 24. marca (TASR) - Klub NHL Montreal Canadiens dočasne prepustí 60 percent svojich zamestnancov. K tomuto kroku sa rozhodol pristúpiť po tom, ako zámorskú hokejovú profiligu prerušili pre pandémiu nového koronavírusu.

Spoločnosť Groupe CH, ktorý vlastní najúspešnejší klub NHL, uviedla, že prepúšťať začne od 30. marca. Zároveň zriadila špeciálny fond vo výške šesť miliónov amerických dolárov, vďaka ktorému budú zamestnanci dostávať najbližších osem týždňov 80 percent z platu. "Veľmi tvrdo pracujeme na tom, aby sme znížili dopad celej tejto situácie na našich zamestnancov," citovala agentúra AP majiteľa "Habs" Geoffa Molsona.

Vedenie NHL prerušilo sezónu 12. marca pre šíriaci sa koronavírus. Neskôr nariadilo hráčom, aby sa rozišli do svojich domovov a zostali v domácej karanténe, čím dalo signál, že sa profiliga tak skoro nerozbehne. Suverénne najproduktívnejším hráčom Canadiens v čase prerušenia súťaže bol slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý v 68 zápasoch nazbieral 61 bodov za 22 gólov a 39 asistencií.

V utorok hlásili v USA takmer 47-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 593 úmrtí. V Kanade evidovali vyše 2000 infikovaných osôb a 25 úmrtí. Celosvetovo je v 196 krajinách/územiach potvrdených viac ako 407.000 prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 18.200 osôb.