Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NHL: Nashville zaradil Forsberga na listinu zranených hráčov

Hokejista Calle Jarnkrok (vpravo) z Nashville Predators sa teší z víťazného gólu so spoluhráčom Filipom Forsbergom v predĺžení zápasu zámorskej hokejovej NHL Dallas - Nashville 21. marca 2021 v Dallase, archívne foto. Foto: TASR/AP

Zo zdravotných dôvodov chýbajú aj Alexander Carrier a veterán Brad Richardson.

Nashville 10. apríla (TASR) - Hokejistom Nashvillu Predators bude v závere základnej časti NHL chýbať ich najproduktívnejší hráč Filip Forsberg. V piatok ho zaradili na listinu zranených hráčov. Švédsky krídelník, ktorý vedie bodovanie "predátorov" so ziskom 29 bodov (11+18) v 34 zápasoch, už vynechal uplynulých sedem stretnutí pre zranenie v hornej časti tela.

Forsberg rozšíril už aj tak početnú maródku Predators. Tím sa musí už dlhšie vyrovnať s absenciami elitného obrancu Ryana Ellisa a centra Matta Duchenea. Zo zdravotných dôvodov chýbajú aj Alexander Carrier a veterán Brad Richardson. Najnovšie sa zranili i obranca Dante Fabbro a fínsky útočník Eeli Tolvanen, klub bude posudzovať ich zdravotný stav na týždennej báze. Štyri až šesť týždňov musí pauzovať krídelník Mathieu Olivier, ktorý vo štvrtkovom dueli s Detroitom utrpel zranenie v dolnej polovici tela.

Predators napriek množstvu zranených hráčov vyhrali deväť z uplynulých 11 stretnutí a držia si štvrtú postupovú priečku v Centrálnej divízii. Informovala o tom agentúra AP.