Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Nová sezóna NHL pravdepodobne odštartuje 1. januára

Hokejista Tampy Nikita Kučerov dvíha nad hlavu Stanleyho pohár po výhre 2:0 v šiestom zápase finále play off NHL proti Dallasu Stars v Edmontone 28. septembra 2020. V drese Lightning oslavuje aj Erik Černák (stojí za Kučerovom), 23-ročný obranca sa stal desiatym Slovákom, ktorý zdvihol nad hlavu slávny pohár.Tampa vybojovala druhú majstrovskú trofej v histórii, premiérovo ju dobyla v roku 2004, keď sa z jej zisku tešil aj slovenský útočník Martin Cibák. Dallas si bude musieť na zisk svojho druhého pohára počkať, v drese Stars sa predstavil aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý rovnako ako Černák nastúpil premiérovo vo finále play off. Foto: TASR/AP

Posunutie začiatku nového ročníka zrejme naruší plány zorganizovať na Nový rok zápas Winter Classic.

Washington 7. októbra (TASR) - Zámorská hokejová NHL plánuje štart budúcej sezóny na 1. januára. V utorok to potvrdil komisár súťaže Gary Bettman.

Pôvodne sa uvažovalo odštartovať ligu 1. decembra, no po rokovaní vedenia súťaže s hráčskou asociáciou sa termín posunul o mesiac neskôr. "Je to iba týždeň, čo sme oslávili úspešné dokončenie ročníka 2019-20 a korunovali Tampu Bay Lightning za šampióna. Na základe toho, čo sme sa naučili, sa teraz sústreďujeme na januárový štart," vyhlásil podľa AP Bettman.

Posunutie začiatku nového ročníka zrejme naruší plány zorganizovať na Nový rok zápas Winter Classic. Pod holým nebom sa mali na bejzbalovom štadióne v Minnesote stretnúť miestni Wild so St. Louis Blues.

Vedenie ligy tiež informovalo, že pred novým ročníkom plánuje tímom umožniť minimálne dvojtýždňové prípravné kemapy, rovnako ako tomu bolo pred reštartom v lete. Dátum ich začiatku oznámi neskôr. Istý ešte nie je ani formát súťaže, hoci Bettman vyhlásil už dávnejšie, že preferuje plnú sezónu s 82 zápasmi v základnej časti.