Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NY Islanders s Chárom zvíťazili na ľade Vegas 2:0

Snímka zo zápasu medzi New York Islanders a Vegas Golden Knights, 25. októbra 2021. Foto: TASR/AP

Chára si pripísali jednu strelu, plusový bod a odsedel dva dvojminútové tresty za nedovolené bránenie.

New York 25. októbra (TASR) – Hokejisti New Yorku Islanders v zostave so slovenským obrancom Zdenom Chárom vyhrali v noci na pondelok v zámorskej NHL na ľade Vegas Golden Knights 2:0. Vybojovali druhé víťazstvo za sebou a opäť na nulu.

„Ostrovanov" znovu podržal Rus Iľja Sorokin, keď predviedol 42 úspešných zákrokov. Stal sa prvým brankárom v klubovej histórii, ktorý vychytal dva shutouty v priebehu dvoch dní. Deň predtým chytil 26 striel a udržal si čistý štít v zápase s Arizonou (3:0).

„Bol vynikajúci. Udržal nás v zápasoch a vyhral nám ich. Dva shutouty po sebe, ktorými zakončil ´road trip´, to je úžasné," chválil ho spoluhráč Casey Cizikas.

„Je to veľký pracant. Nikdy sa nezastaví a vždy niečo robí. Naťahuje sa, skáče na švihadle alebo robí karido. Posledné tri-štyri zápasy boli z jeho strany skvelé," uviedol Mathew Barzal, ktorý strelil druhý gól „ostrovanov". Jeden presný zásah a asistenciu zaznamenal Josh Bailey. Chára odohral 16:15 minúty, pripísal si jednu strelu, plusový bod a odsedel dva dvojminútové tresty za nedovolené bránenie.

Golden Knights prehrali štvrtý zápas v sérii, čo sa im stalo prvýkrát pod vedením trénera Petra DeBoera. „Samozrejme, že nás to štve. Nikto nemá rád prehry. No dobré tímy sa z toho vedia vykopať," poznamenal brankár „rytierov" Robin Lehner, ktorý predviedol 24 úspešných zákrokov.

Boston zdolal doma San Jose 4:3 a pripravil súperovi prvú prehru v sezóne. Základ triumfu položili Bruins v prvej tretine, v ktorej si vytvorili trojgólový náskok. Brad Marchand, David Pastrňák a Derek Forbort zaznamenali zhodne gól a asistenciu, Patrice Bergeron si do štatistík pripísal dve gólové prihrávky. Na druhej strane sa strelecky presadili Jasper Weatherby, Tomáš Hertl a Timo Meier.

„Bol to ťažký zápas, asi najťažší v tejto sezóne," povedal Hertl. Meierov gól na 3:4 prišiel necelých päť minút pred koncom tretej tretiny a San Jose sa už nepodarilo vyrovnať. Sharks tak ukončili víťaznú sériu, trvala štyri stretnutia. „Bolo dôležité, že sme v závere zabojovali, ale tie góly prišli už neskoro. Chceli by sme mať o päť minút viac," povedal tréner „žralokov" Bob Boughner.

Detroit uspel v Chicagu 6:3, švédsky nováčik Lucas Raymond sa na triumfe Red Wings podieľal hetrikom a jednou asistenciou. Bol to jeho premiérový hetrik v NHL. Štvrtý hráč vlaňajšieho draftu tak v šiestich dueloch sezóny nazbieral už sedem bodov.

„Bol to pre mňa špeciálny večer a užil som si ho. Hlavne to, že sme vyhrali po náročnom včerajšom zápase," vyznal sa devätnásťročný mladík. Detroit predtým prehral v Montreale 1:6 a doma nestačil na Calgary (0:3).

Raymondovi vychádza spolupráca v elitnej útočnej formácii s Tylerom Bertuzzim, ktorý zaznamenal gól a dve asistencie, a Dylanom Larkinom. Ten mal tri gólové asistencie.

Na snímke útočník Detroitu Lucas Raymond oslavuje hetrik v zápase hokejovej NHL Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings (3:6) v noci na 25. októbra 2021.
Foto: TASR/AP


„Hrá so skutočne dobrými hráčmi v dobrom útoku a zbieral dôležité minúty. Dostal šancu a chopil sa jej. Je skvelé, že strelil hetrik," pochválil ho tréner Red Wings Jeff Blashill. Raymond je len druhý tínedžer, ktorý strelil hetrik v drese Detroitu. Okrem neho sa to podarilo len legendárnemu útočníkovi a súčasnému generálnemu manažérovi Stevovi Yzermanovi v rokoch 1983 a 1985.

Chicago sa stále trápi, v šiestich zápasoch sezóny ešte nevyhralo a dokonca ani neviedlo. Po zápase s Detroitom prebehol tímový míting. „To, o čom sa hovorí v šatni, zostane v šatni. Snažíme sa vykopať z diery, do ktorej sme sa dostali. Nie je to dobrý pocit, no riešenie je v našej šatni a každý sa snaží vyvodiť zodpovednosť," povedal kapitán Blackhawks Jonathan Toews. Útočník Patrick Kane nehral, keďže je stále zapísaný na Covid protokole.

Prvú prehru v sezóne utrpela Minnesota, ktorá podľahla doma Nashvillu 2:5. Darilo sa najmä prvej formácii „predátorov", kapitán a obranca Roman Josi strelil gól a pridal tri asistencie, Ryan Johansen dvakrát skóroval, Filip Forsberg mal bilanciu 1+1 a Matt Duchene zaznamenal tri asistencie. Úspešný debut v drese Nashvillu absolvoval brankár Connor Ingram, ktorý vykryl 33 striel súpera. „Dnes predviedli všetci dobrý výkon," povedal.

Sumáre NHL:

BOSTON BRUINS - SAN JOSE SHARKS 4:3 (3:1, 1:0, 0:2)
Góly: 1. Marchand (Bergeron, Pastrňák), 4. Forbort (Marchand, Clifton), 17. Pastrňák (Bergeron), 26. DeBrusk (Steen, Forbort) - 17. Weatherby (Gadjovich, Cogliano), 54. Hertl (Vlasic, Barabanov), 56. Meier (Couture, Dahlén). Brankári: Ullmark - Reimer, strely na bránku: 34:26, 17.850 divákov.

MINNESOTA WILD - NASHVILLE PREDATORS 2:5 (0:3, 2:2, 0:0)
Góly: 32. Bjugstad (Merrill), 40. Sturm (Duhaime) - 4. Josi (Duchene, Granlund), 6. Johansen (Forsberg, Josi), 13. Johansen (Josi, Duchene), 34. Forsberg (Josi, Duchene), 39. Jeannot (Trenin, Sissons). Brankári: Kähkönen - Ingram, strely na bránku: 35:29, 16.014 divákov.

CHICAGO BLACKHAWKS - DETROIT RED WINGS 3:6 (1:1, 1:4, 1:1)
Góly: 13. T. Johnson (Toews, McCabe), 33. Kubalík (Jones, Toews), 42. Borgström (Strome, Gaudette) - 6. Raymond (Bertuzzi), 25. Rowney (Rasmussen, Stephens), 28. Namestnikov (Stephens, Zadina), 30. Bertuzzi (Larkin, Raymond), 39. Raymond (Larkin, Bertuzzi), 47. Raymond (Larkin, Seider). Brankári: Fleury - Nedeljkovic, strely na bránku: 35:37, 19.042 divákov.

VEGAS GOLDEN KNIGHTS - NEW YORK ISLANDERS 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Góly: 3. Bailey (Pageau), 48. Barzal (Bailey). Brankári: Lehner - Sorokin, strely na bránku: 42:26, 17.699 divákov.


Slovák v akcii:

Zdeno Chára (NY Islanders) 16:15 0 0 0 +1 1 4

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/