Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL odštartuje 7.októbra v Prahe, Tampu čaká prvý duel na ľade Rangers

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Základná časť profiligy bude mať klasicky na programe 1312 duelov, každý klub v nej odohrá 82 zápasov.

New York 7. júla (TASR) - Nová sezóna hokejovej NHL odštartuje 7. a 8. októbra dvoma zápasmi medzi tímami Nashville Predators a San Jose Sharks v pražskej 02 Aréne. V zámorí sú prvé dva zápasy na programe 11. októbra, medzi nimi aj repríza finále Východnej konferencie z uplynulého ročníka medzi New Yorkom Rangers a Tampou Bay Lightning.

Víťaz Stanleyho pohára Colorado Avalanche vyvesí majstrovský banner pod strechu svojho štadióna 12. októbra pred stretnutím s Chicagom. Obhajca je zvyčajne v hre hneď v prvý hrací deň nového ročníka, no v denverskej hale sa v tomto termíne uskutoční koncert. NHL sa vráti do Európy prvýkrát od roku 2019, okrem dvoch duelov v Prahe sa ešte v rámci 2022 NHL Global Series stretnú Colorado a Columbus 4. a 5. novembra vo fínskom Tampere.

Základná časť profiligy bude mať klasicky na programe 1312 duelov, každý klub v nej odohrá 82 zápasov. Tímy nastúpia na tri až štyri duely proti divíznym rivalom, tri stretnutia odohrajú proti tímom z inej divízie vo svojej konferencii a dva zápasy proti súperom z opačnej konferencie. Základná časť sa skončí 13. apríla pätnásťzápasovou porciou, informoval oficiálny portál zámorskej súťaže.

Finalisti uplynulej sezóny Colorado a Tampa sa prvýkrát vo vzájomnom súboji stretnú 9. februára na ľade "bleskov", o päť dní neskôr nastúpia proti sebe v Denveri. Tradičný zápas NHL Winter Classic pod holým nebom je na programe 2. januára, Boston v ňom privíta Pittsburgh na bejzbalovom štadióne Fenway Park. Ďalší duel bez strechy sa bude hrať 18. februára medzi Carolinou a Washingtonom. Súťaž bude mať prestávku od 2. do 5. februára, keď sa uskutoční All Star víkend na Floride.