Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Országh mieri na trénerskú stáž do Nashvillu

Na snímke tréner hokejistov HC Slovan Bratislava Vladimír Országh počas tlačovej konferencie pred štartom novej sezóny KHL na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu 30. augusta 2018 v Bratislave. Foto: TASR Jakub Kotian

Slovenský tréner strávi v USA takmer 14 dní, zažije tréningy a prípravu na stretnutia s mužstvom, ako aj samotné zápasy zámorskej profiligy.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Bývalý slovenský hokejový reprezentanti a v súčasnosti tréner Vladimír Országh absolvuje v nasledujúcich dňoch stáž v klube NHL Nashville Predators. V rámci nej sa dostane do absolútnej blízkosti realizačného tímu "predátorov", ktorý z pozície hlavného kouča vedie skúsený Peter Laviolette.

Országh strávi v USA takmer 14 dní, zažije tréningy a prípravu na stretnutia s mužstvom, ako aj samotné zápasy zámorskej profiligy. Informovala o tom facebooková stránka HC Slovan Bratislava, ktorý Országh ako hlavný tréner viedol v ročníku KHL 2018/2019. "Vladovi k skvelej príležitosti gratulujeme, držíme palce a veríme, že jeho klubová trénerská kariéra bude už čoskoro pokračovať," uviedol HC Slovan vo štvrtok na svojom facebookovom profile.

Niekdajší reprezentačný útočník hrával za Nashville v rokoch 2001-2004, v NHL pôsobil aj v kluboch NY Islanders a St. Louis Blues. Štyridsaťdvaročný Országh odštartoval trénerskú kariéru v roku 2010. Najprv pracoval ako asistent a neskôr hlavný kouč v Banskej Bystrici, v ročníku 2014/2015 bol asistentom Miloša Říhu v Slovane, ktorý neskôr sám viedol z pozície hlavného kormidelníka. Okrem toho bol aj asistentom trénera v slovenskej reprezentácii.