Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hráčmi týždňa v NHL sa stali Ovečkin, Jarry a Makar

Na archívnej snímke Alexander Ovečkin. Foto: TASR/AP

Tridsaťšesťročný útočník Ovečkin nazbieral v troch zápasoch sedem bodov (4+3) a v stretnutí s Floridou Panthers (4:3) zaznamenal svoj 28. hetrik v kariére.

New York 29. novembra (TASR) - Kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin, brankár Pittsburghu Penguins Tristan Jarry a obranca Colorada Avalanche Cale Makar sa stali hráčmi uplynulého týždňa v zámorskej NHL.

Tridsaťšesťročný útočník Ovečkin nazbieral v troch zápasoch sedem bodov (4+3) a v stretnutí s Floridou Panthers (4:3) zaznamenal svoj 28. hetrik v kariére. Capitals sa aj vďaka jeho výkonom dostali na čelo celej NHL. Ovečkin strelil v 22 stretnutiach prebiehajúcej sezóny 19 gólov a pridal 18 asistencií.

Dvadsaťšesťročný brankár Jarry chytil 91 z 93 striel, ktoré na neho v troch zápasoch smerovali, mal priemer 0,67 inkasovaných gólov a 97,8% úspešnosť zákrokov. Penguins priviedol k trom výhram zo štyroch duelov a v súboji s NY Islanders (1:0) dosiahol desiaty shutout v kariére.

Dvadsaťtriročný bek Makar mal v štyroch dueloch bilanciu štyri góly a tri asistencie. V 16 zápasoch sezóny strelil deväť gólov a pridal jedenásť asistencií.