Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

NHL PRÍPRAVA: Pánik gólom prispel k výhre Chicaga nad Detroitom

Na snímke vpravo slovenský útočník Chicaga Richard Pánik. Foto: TASR/AP

Z triumfu Blackhawks sa tešil aj jeho krajan Tomáš Jurčo. V drese Red Wings nenastúpil ďalší slovenský útočník Tomáš Tatar.

New York 29. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Richard Pánik pomohol v noci na piatok jedným gólom k víťazstvu Chicaga 4:2 na ľade Detroitu v prípravnom stretnutí pred novou sezónou NHL. Z triumfu Blackhawks sa tešil aj jeho krajan Tomáš Jurčo. Obaja si zhodne pripísali plusku. V drese Red Wings nenastúpil ďalší slovenský útočník Tomáš Tatar.

Tampa Bay prehrala vo floridskom derby na ľade Panthers 2:5. V bránke Lightning sa predstavil Peter Budaj, ktorý dostal štyri góly z 32 striel. Piaty gól inkasovali "blesky" v závere do prázdnej bránky pri neúspešnej power play. Floridu potiahol k triumfu Jared McCann, ktorý sa blysol hetrikom.

Hráči Los Angeles si poradili s Arizonou 4:1. V drese Kings chýbal Marián Gáborík, ktorý stále nie je pripravený nastúpiť po aprílovej operácii kolena. Boston bez kapitána Zdena Cháru nestačil na domácu Philadelphiu, ktorej podľahol hladko 1:5. V súboji dvoch kanadských tímov Vancouver zdolal Calgary bez Mareka Hrivíka 3:1.

Výsledky prípravných stretnutí NHL:

Florida - Tampa Bay 5:2 /BUDAJ kryl 28 z 32 striel domácich/, Philadelphia - Boston 5:1, Detroit - Chicago 2:4 /PÁNIK za hostí 1+0/, Nashville - Columbus 3:4 pp a sn, St. Louis - Minnesota 2:3, Anaheim - San Jose 3:0, Vancouver - Calgary 3:1, Las Vegas - Colorado 2:4, Los Angeles - Arizona 4:1