Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pánik o hre Toronta: Naše výsledky sú hanbou

Hokejista Toronta Maple Leafs Slovák Richard Pánik (vľavo) a hráč Caroliny Hurricanes Chris Terry v zápase zámorskej hokejovej NHL Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs v Raleigh 18. decembra 2014. Obranca Andrej Sekera prispel gólom a asistenciou k víťazstvu Caroliny Hurricanes v domácom zápase nad Torontom Maple Leafs 4:1. Pre dvadsaťosemročného beka to bol premiérový presný zásah v prebiehajúcej sezóne, celkovo nazbieral v 29 dueloch 12 bodov. V drese hostí sa predstavil Richard Pánik, ale na ľade strávil iba šesť minút a skončil bez bodového zápisu. Foto: FOTO TASR/AP

V play off bude tím Maple Leafs s určitosťou chýbať, preto počas leta čaká tradičný kanadský klub množstvo zmien.

Toronto 17. marca (TASR) - Výkony a výsledky hokejistov Toronta Maple Leafs patria medzi najnegatívnejšie prekvapenia aktuálnej sezóny zámorskej NHL. Klub so slávnou minulosťou sa herne trápi, so ziskom 60 bodov mu v tabuľke Východnej konferencie patrí predposledná 15. priečka. V nadstavbovej časti bude s určitosťou chýbať a aj preto tím počas leta čaká množstvo zmien. V rozhovore pre idnes.cz to priznal aj jeho slovenský útočník Richard Pánik.

Slovenský útočník po dvoch sezónach opustil Tampu Bay, ktorá ho vlani v októbri zaradila na listinu nechránených hráčov. Siahlo po ňom Toronto, kde v úvode sezóny podával kvalitné výkony. Potom sa však hra jeho i celého tímu dostala do útlmu a "javorové listy" prehrávali jeden zápas za druhým. Na prelome januára a februára ťahali za kratší koniec v 11 dueloch za sebou, čím vytvorili negatívny klubový rekord.

"Naše výsledky sú zahanbujúcou vizitkou pre tak slávny klub, akým Toronto je. Teraz nám nezostáva už nič iné ako dohrať sezónu so cťou k fanúšikom, vedeniu a trénerom. Bohužiaľ ako tím máme po sezóne, ale ako hráči musíme makať naplno, ide aj o zachovanie si rešpektu k organizácii s bohatou históriou," hodnotil sezónu Pánik v rozhovore pre portál idnes.cz.

Pred februárovou uzávierkou prestupov sa v tíme čakal veľký pohyb v hráčskom kádri, ale klub si napokon najväčšie hviezdy udržal. "Javorové listy" vedie tréner Peter Horachek, s ktorým však vedenie do ďalšej sezóny už nepočíta. "Je to zvláštna situácia. Ale aj to je odzrkadlením stavu, v akom sa klub nachádza. Dochádza a bude dochádzať k veľkým zmenám, toto je len začiatok. Na druhej strane je to stále tréner a my hráči ho musíme rešpektovať v každej situácii. Navyše on to vôbec nemá ľahké a my ako tím mu jeho pozíciu výsledkami vôbec neuľahčujeme," povedal Pánik.

Martinskému rodákovi v lete končí zmluva, prednostné právo na podpis tej novej bude mať jeho súčasný zamestnávateľ. "Pokiaľ budú mať o mňa záujem, rád zostanem. Mesto sa mi páči a Toronto má stále svoje meno. Podobnú situáciu som zažil už v Tampe, keď vymenili generálneho manažéra, prišli mladí hráči s novým koučom a klub opustili hviezdy ako Lecavalier alebo St. Louis. No a pozrite sa, kde je Tampa teraz. Otázka je, či by to išlo tak rýchlo aj v Kanade, kde je oveľa väčší tlak," dodal slovenský krídelník, ktorý v aktuálnej sezóne odohral za Toronto 65 duelov s bilanciou 11 gólov a 5 asistencií.