Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Pietrangelo podpísal s Vegas zmluvu na 7 rokov

Alex Pietrangelo, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Obranca odohral doteraz všetkých 12 sezón v NHL v drese St. Louis.

New York 13. októbra (TASR) - Hokejový klub NHL Vegas Golden Knights podpísal sedemročný kontrakt s obrancom Alexom Pietrangelom vo výške 61,6 miliónov USD. Tridsaťročný zadák tak ročne zinkasuje 8,8 miliónov, čo je momentálne piata najvyššia zmluva v profilige pre obrancu.

Pietrangelo odohral doteraz všetkých 12 sezón v NHL v drese St. Louis. Uplynulé štyri roky bol kapitánom Blues a v roku 2019 ich priviedol k triumfu v Stanleyho pohári. V minulej sezóne poznačenej pandémiou koronavírusu nazbieral 52 bodov (16+36) v 70 dueloch základnej časti, v 9 dueloch play off pridal jeden gól a 5 asistencií. Krátko pred podpisom zmluvy s Pietrangelom Vegas uvoľnili do Vancouveru obrancu Natea Schmidta za výber v treťom kole draftu 2022.

"Alex je hráč, ktorý je každý rok kandidátom na Norrisovu trofej. Je jedným zo štyroch či piatich najlepších obrancov v lige. Tím je u neho na prvom mieste. Štyri roky bol kapitánom St. Louis. Má skvelý charakter a je to víťazný typ, vyhral Stanleyho pohár," citoval oficiálny web NHL generálneho manažéra Vegas Kellyho McCrimmona.