Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Pittsburgh predĺžil kontrakt s veteránom Carterom

Na snímke zľava Kris Letang a Jeff Carter (obaja Pittsburgh Penguins) oslavujú gól v zápase zámorskej hokejovej NHL Pittsburgh Penguins - Arizona Coyotes v utorok 25. januára 2022. Foto: TASR/AP

Súčasná zmluva mu vyprší po konci tejto sezóny, ktorá je pre Cartera už 17-ta v profiligovej kariére.

Pittsburgh 27. januára (TASR) - Kanadský hokejista Jeff Carter predĺžil zmluvu s klubom NHL Pittsburgh Penguins o ďalšie dve sezóny. Nový kontrakt mu garantuje ročný plat 3,125 milióna dolárov, informovala agentúra AP.

Tridsaťsedemročný útočník prišiel do Pittsburghu vlani pred uzávierkou výmien z Los Angeles, s ktorým predtým dvakrát získal Stanleyho pohár. V tíme Penguins sa rýchlo udomácnil a v tomto ročníku úspešne nahradil na poste centra druhého útoku Jevgenija Malkina v čase, keď ruský útočník pauzoval pre zranenie. V 36 dueloch prebiehajúceho ročníka nastrieľal 12 gólov a pridal k nim 14 asistencií.

Súčasná zmluva mu vyprší po konci tejto sezóny, ktorá je pre Cartera už 17-ta v profiligovej kariére. Novým kontraktom si ho "tučniaci" zaviazali do konca ročníka 2023/2024. V minulosti hral v NHL aj za Philadelphiu a Columbus.