Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NHL: Pittsburgh vymenil Bjugstada do Minnesoty

Nick Bjugstad, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Po novembrovej operácii brušného svalstva sa Bjugstad po štvormesačnej prestávke vrátil na ľad 5. marca a o päť dní neskôr utrpel ďalšie zranenie.

New York 12. septembra (TASR) - Vedenie hokejového klubu NHL Pittsburgh Penguins vymenilo útočníka Nicka Bjugstada do Minnesoty Wild za podmienenú voľbu v drafte 2021. Podľa tsn.ca budú "tučniaci" naďalej platiť Bjugstadovi nešpecifikovanú časť z jeho ročného kontraktu na 5,25 milióna dolárov.

"Sme šťastní, že sme mohli Nicka poslať do Minnesoty. Je to skvelý chlapec. Ide do dobrého klubu a vracia sa do štátu, kde sa narodil. Veríme, že sa mu bude dariť a bude zdravý," povedal generálny manažér Penguins Jim Rutherford pre The Athletic. V ešte prebiehajúcej sezóne odohral Bjugstad len 13 zápasov s bilanciou 1+1. Po novembrovej operácii brušného svalstva sa po štvormesačnej prestávke vrátil na ľad 5. marca, ale o päť dní neskôr utrpel zranenie dolnej časti tela a po koronavírusovej pauze sa nepredstavil ani v predkole play off v Toronte, kde Penguins neprešli cez Montreal Canadiens.

Dvadsaťosemročný Američan odohral v NHL za Floridu Panthers a Penguins dokopy 439 zápasov, v ktorých dal 97 gólov a pridal 110 asistencií. Florida ho draftovala z 19. miesta v roku 2010, do Pittsburghu ho "panteri" vymenili 1. februára 2019.