Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

NHL: Ani Pittsburgh nebude hostiť play-off zápasy prerušenej sezóny

Fanúšikovia Penguins mávajú uterákmi počas svetelnej šou pred tretím zápasom štvrťfinálovej série play off Východnej konferencie zámorskej NHL Pittsburgh Penguins - New York Islanders v Pittsburghu. Foto: TASR/AP

Vedenie NHL chce súťaž reštartovať v auguste, ak to situácia s pandémiou koronavírusu dovolí.

Pittsburgh 24. júna (TASR) - Americké mestá Pittsburgh, Dallas a St. Paul nebudú dejiskami zápasov play off hokejovej NHL, ak túto sezónu v zámorskej profilige obnovia. V utorok o tom informovali viaceré zámorské médiá vrátane ESPN a The Athletic. Už v pondelok vypadol z okruhu kandidátov Columbus.

Prezident a generálny riaditeľ Pittsburghu Penguins David Morehouse bol z rozhodnutia sklamaný: "Vieme, že Pittsburgh by bol skvelým hostiteľským mestom vďaka našim fanúšikom a podpore, ktorú sme dostali od miestnej podnikateľskej komunity, odborov a našich politických vodcov."

Vedenie NHL chce súťaž reštartovať v auguste, ak to situácia s pandémiou koronavírusu dovolí. Základná časť sa už dohrávať nebude a netradičnú vyraďovačku bude hrať 24 tímov, po 12 v každej konferencii. Isté je, že liga sa opätovne rozbehne iba v dvoch mestách na neutrálnych štadiónoch - tzv. "Hub cities". V máji zverejnili desať kandidátskych miest, zostali už len tri americké Chicago, Las Vegas, Los Angeles a tri kanadské Toronto, Edmonton a Vancouver.