Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Polák a Bärtschi sa rozhodli nehrať v play off

Roman Polák (vľavo), foto z archívu. Foto: TASR/AP

Či sa Polák pridá k tímu neskôr, je otázne.

New York 12. júla (TASR) - Český obranca Roman Polák z Dallasu Stars a švajčiarsky obranca Sven Bärtschi z Vancouveru Canucks sa pridali k hráčom, ktorí sa nezapoja do štartu prípravných kempov v zámorskej NHL a ani do play off. NHL plánujú obnoviť vyraďovacími zápasmi 1. augusta.

Bärtschi oznámil vedeniu Canucks, že nechce hrať v play off a klub jeho rozhodnutie akceptoval. Rovnako sa už pred ním rozhodol kanadský obranca Travis Hamonic v službách Calgary Flames, urobil tak z rodinných dôvodov. Hovorca Dallasu v sobotu uviedol, že Polák sa nepripojí k tímu na začiatku kempu, či sa tak stane neskôr, je otázne. Tridsaťštyriročný obranca však už podpísal kontrakt na ďalšiu sezónu s Vítkovicami a pre médiá uviedol, že sa neplánuje vrátiť do zámoria. Informovala agentúra AP.


Na archívnej snímke hokejista Detroitu Red Wings Mike Green (hore).
Foto: TASR/AP


Mike Green z Edmontonu Oilers odmieta pokračovať v sezóne


New York 12. júla (TASR) - Obranca Edmontonu Mike Green sa rozhodol nepokračovať v tejto sezóne hokejovej NHL. Pridal sa tak k Travisovi Hamonicovi z Calgary Svenovi Bärtschimu z Vancouveru a Romanovi Polákovi z Dallasu. Svojim tímom nebudú k dispozícii ani Steven Kampfer z Bostonu, Karl Alzner z Montrealu a Pittsburgh sa musí zaobísť bez Zacha Trotmana.

Trotman sa rozhodol vynechať zvyšok ročníka pre tehotenstvo jeho manželky, informoval o tom portál pensburgh.com. Pre strach o rodinu sa rozhodol nepokračovať Kampfer, ktorý uviedol, že jeho žena i syn majú vrodenú srdcovú chybu a patria do rizikovej skupiny.

Tridsaťštyriročný zadák Green zvážil všetky okolnosti a po domácej porade sa rozhodol využiť klauzulu o odopretí štartu v tejto sezóne. Hráči môžu do pondelka 13. júla odmietnuť pokračovať v sezóne bez sankcii. "Stále je tu veľká neistota a na základe osobných dôvodov a rodinnej zdravotnej situácii som sa rozhodol nezúčastniť sa na reštarte," citovala Greena agentúra AP.

Bärtschi oznámil vedeniu Canucks, že nechce hrať v play off a klub jeho rozhodnutie akceptoval. Rovnako sa už pred ním rozhodol kanadský obranca Travis Hamonic v službách Calgary Flames, urobil tak z rodinných dôvodov.

Hovorca Dallasu v sobotu uviedol, že Polák sa nepripojí k tímu na začiatku kempu, či sa tak stane neskôr, je otázne. Tridsaťštyriročný obranca však už podpísal kontrakt na ďalšiu sezónu s Vítkovicami a pre médiá uviedol, že sa neplánuje vrátiť do zámoria. Informovala agentúra AP.