Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Prestavba haly v Seattli mešká, plány na vstup do NHL to neohrozí

Komisár profiligy Gary Bettman (druhý zľava) drží dres po oznámení Rady guvernérov NHL, ktorá jednohlasne rozhodla, že Seattle sa stane 32. účastníkom zámorskej hokejovej profiligy, archívne foto. Foto: TASR/AP

V meste na severozápadnom pobreží USA rekonštruujú starú KeyArenu, v ktorej bude hrať expanzný tím NHL.

Seattle 17. júna (TASR) – Rekonštrukcia hokejovej haly v Seattli mešká o niekoľko mesiacov, no mala by sa aj s rezervou stihnúť dokončiť včas pred štartom sezóny 2021/2022. V nej sa plánuje vstup nového klubu do zámorskej NHL.

V meste na severozápadnom pobreží USA rekonštruujú starú KeyArenu, v ktorej bude hrať expanzný tím NHL. Ako uviedol prezident klubu Tod Leiweke, pôvodný plán bol dokončiť halu do júna 2021, no niekoľko komplikácií spojených s pandémiou koronavírusu spôsobilo oddialenie prestavby, s ktorou by mali podľa najnovších odhadov finišovať neskôr v lete. Sezóna v NHL zvyčajne štartuje na začiatku októbra. "Vyskytli sa problémy s dodávateľmi. Meškanie je absolútne minimálne. Nebude to presne podľa harmonogramu, ale ani oveľa neskôr za stanoveným dátumom," citovala Leiwekeho agentúra AP.

Zatiaľ nie je známe, či Seattle bude môcť hostiť expanzný a vstupný draft v roku 2021. Meškajúca rekonštukcia však zrejme spôsobí, že klub basketbalovej ženskej WNBA Seattle Storm bude musieť začať sezónu 2021 v inej hale. Klub zo Seattlu ešte stále neoznámil svoj názov, podľa Leiwekeho na to "nie je teraz vhodný čas".