Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Prvou hviezdou týždňa je Toffoli, ďalšími Pavelski a Gibson

Brankár Anaheim Ducks John Gibson, archívne foto. Foto: TASR/AP

Gibson zastavil 95 z 99 striel za minulý týždeň a pomohol Anaheimu bodovať v troch zo štyroch zápasov.

New York 25. januára (TASR) – Prvou hviezdou uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stal center Tyler Toffoli z Montrealu Canadiens. Ďalšími ocenenými sú útočník Dallasu Stars Joe Pavelski a brankár Anaheimu Ducks John Gibson.

Toffoli mal za hodnotené obdobie najlepšie štatistiky v počte gólov (5), bodov (8) i v hodnotení plus/mínus (+6). Montrealu pomohol k trom víťazstvám zo štyroch zápasov. Hetrikom sa blysol pri prehre s Vancouverom 5:6 po nájazdoch a následne prispel dvoma gólmi k výhre 7:3 nad rovnakým súperom. Stal sa tak prvým hráčom v histórii NHL, ktorý strelil prvých päť gólov v novom tíme proti klubu, z ktorého prišiel.

Pavelski si v dvoch stretnutiach v minulom týždni pripísal až sedem bodov (3+4). Štyri zaznamenal pri výhre Dallasu nad Nashvillom 7:0, gól a dve asistencie pridal v ďalšom dueli s rovnakým súperom (3:2). Vo veku 36 rokov tak ako najstarší hráč v ligovej histórii zaznamenal tri a viac bodov v prvých dvoch zápasov svojho tímu v sezóne.

Gibson zastavil 95 z 99 striel za minulý týždeň a pomohol Anaheimu bodovať v troch zo štyroch zápasov. Jeho priemer inkasovaného gólu na zápas bol 1,33 s percentuálnou úspešnosťou 96,0. Pri triumfe 1:0 nad Minnesotou zaznamenal 20. kariérny shutout s 34 úspešnými zákrokmi.

Predstavitelia NHL sa v prebiehajúcej sezóne rozhodli každý týždeň oceniť aj hviezdy mimo ľadu. Spolu s Toffolim je tak prvou hviezdou minulého týždňa aj respiračná terapeutka Virginie Hébertová zo zdravotného centra montrealskej univerzity.