Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

San Jose zaradilo Evandera Kanea na waiver listinu

Na archívnej snímke hokejista San Jose Sharks Evander Kane. Foto: TASR/AP

Vedenie Sharks počíta s tým, že Kane prejde waiver listinou a poputuje na farmu San Jose Barracuda v AHL.

San Jose 29. novembra (TASR) - San Jose Sharks zaradili útočníka Evandera Kanea na waiver listinu. V priebehu 24 hodín bude nechránený a siahnuť po ňom môže ktorýkoľvek klub zámorskej hokejovej NHL. Ak neprejaví záujem nikto, poputuje na farmu do AHL.

Vedenie profiligy v októbri suspendovalo Kanea na 21 zápasov za porušenie covidového protokolu. Tridsaťročný krídelník "žralokov" sa prezentoval ako plne zaočkovaný hráč, neskôr však vyšlo najavo, že mal falošnú vakcinačnú kartu. Kane sa mohol vrátiť späť do diania najskôr 30. novembra v zápase proti New Jersey. V prebiehajúcej sezóne neodohral ešte ani jeden duel.

Vedenie Sharks počíta s tým, že Kane prejde waiver listinou a poputuje na farmu San Jose Barracuda v AHL. "Pozreli sme sa na všetky možnosti a rozhodli sme sa, že teraz pre neho bude najlepšie, keď bude hrať hokej a najlepšia možnosť na to je v Barracude," uviedol asistent generálneho manažéra klubu Joe Will. Sharks zatiaľ nemajú plán, kedy by sa útočník mohol vrátiť do prvého tímu a podľa Willa je v hre aj možná výmena: "Všetko je možné."

Kane bol so 49 bodmi (22 gólov a 27 asistencií) v 56 zápasoch najproduktívnejší hráč tímu v uplynulom ročníku. Do San Jose prišiel v sezóne 2017/18 a po nej s ním podpísal sedemročný kontrakt s priemerným zárobkom sedem miliónov dolárov na sezónu.

Do NHL si ho vybrala Atlanta zo 4. miesta draftu v roku 2009, o dva roky sa klub presťahoval do Winnipegu. Od sezóny 2014/15 pôsobil v Buffale. Kane odohral v základnej časti 769 zápasov, v ktorých strelil 264 gólov a pridal 242 asistencií. V 29 stretnutiach play off získal 13 bodov (6+7).