Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Sezóna vyvrcholí v Edmontone, druhé dejisko play off bude Toronto

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V dvoch kanadských halách by mali po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu reštartovať i dokončiť NHL.

Toronto 2. júla (TASR) - Sezónu v zámorskej hokejovej NHL by mali dohrať v Edmontone a Toronte. Uviedla to na svojom webe kanadská televízna stanica TSN. Dvojicu kanadských miest údajne vybralo vedenie súťaže za tzv. hub cities. Obe mestá usporiadajú play off, pričom ročník vyvrcholí v Edmontone, ktorý bude hostiteľom finále Stanleyho pohára. Profiligoví predstavitelia zatiaľ správu nepotvrdili.

V dvoch kanadských halách by mali po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu reštartovať i dokončiť NHL. Základná časť sa už nebude dohrávať a ročník bude pokračovať rovno vyraďovacou časťou za účasti 24 tímov. Štyri najlepšie tímy v každej konferencii odohrajú medzi sebou miniturnaj o čo najlepšie nasadenie v play off, zostávajúcich osem mužstiev v každej konferencii sa o miestenku v 1. kole vyraďovačky pobije v predkole na tri víťazné zápasy.

V užšom zozname kandidátov na usporiadanie play off boli okrem Edmontonu a Toronta aj Las Vegas a Chicago. Podľa zámorských médií bol najväčším favoritom Las Vegas. Ako uviedol analytik stanice TSN Bob McKenzie, v prospech kanadských miest napokon zavážilo, že v Kanade je epidemiologická situácia oveľa priaznivejšia než v USA. Kým v Kanade evidovali k štvrtku 2. júla vyše 104.000 prípadov nákazy koronavírusom a 8637 úmrtí, v USA zaznamenali už 2,8 milióna infikovaných osôb, pričom chorobe podľahlo viac ako 131.000 ľudí. V Kanade pribudne denne v priemere 22 úmrtí, v USA až 320.

V súčasnosti prebieha v zámorí druhá fáza pred reštartom ligy. Hráči môžu v tréningových centrách svojich klubov dobrovoľne trénovať na ľade v malých skupinách, pričom pravidelne absolvujú testy na COVID-19. Prípravné kempy by sa mali otvoriť 10. júla. Vedenie súťaže verí, že sezónu by mohli spustiť v závere júla či začiatkom augusta v dvoch "hub cities". Komisár NHL Gary Bettman už dávnejšie uviedol, že ani viacero pozitívnych testov medzi hráčmi nemusí nutne zmariť plány reštartu.