Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tampa Bay si chráni Černáka

Na archívnej snímke slovenský hokejový obranca v drese Tampy Erik Černák 28. júna 2021. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný obranca je jediný Slovák na chránenej listine, ďalší jeho krajania budú k dispozícii.

New York 18. júla (TASR) - Úradujúci víťaz Stanleyho pohára Tampa Bay Lightning zaradil slovenského hokejistu Erika Černáka na zoznam chránených hráčov, z ktorých si pri expanznom drafte nemôže vyberať nový klub NHL Seattle Kraken. Dvadsaťštyriročný obranca je jediný Slovák na chránenej listine, ďalší jeho krajania budú v stredu o 2.00 SELČ k dispozícii.

Profiliga zverejnila menoslovy dostupných i chránených hráčov v nedeľu na svojom oficiálnom webe. Seattle môže spomedzi Slovákov získať brankára Jaroslava Haláka (Boston), obrancov Andreja Sekeru (Dallas), Christiána Jaroša (San Jose) a Zdena Cháru (Washington), ako aj útočníkov Petra Cehlárika (Boston), Tomáša Tatara (Montreal), Mariána Studeniča (New Jersey), Richarda Pánika (New York Islanders) či Marka Daňa (Winnipeg).

Kraken si bude vyberať od 30 tímov, výnimka je klub Vegas, ktorý si rovnakým procesom prešiel v roku 2017. Práve v organizácii Golden Knights pôsobí slovenský útočník Tomáš Jurčo. Tento rok mohli účastníci súťaže chrániť siedmich útočníkov, troch obrancov a jedného brankára alebo ôsmich korčuliarov. Medzi najväčšie hviezdy, ktoré môžu zamieriť na severozápad USA, patria útočník Alexander Ovečkin z Washingtonu, brankár Montrealu Carey Price či kapitán Colorada Gabriel Landeskog.