Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

VIDEO NHL: Tatar výrazne pomohol k výhre Montrealu v Buffale

Na snímke Tomáš Tatar. Foto: TASR/AP Photo/Jeffrey T. Barnes

Canadiens vyhrali tretí z uplynulých štyroch zápasov v NHL aj vďaka 20 úspešným zákrokom brankára Careyho Pricea, ktorého prekonal iba Jack Eichel.

New York 31. januára (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar pomohol v noci na piatok gólom a asistenciou k víťazstvu Montrealu na ľade Buffala 3:1. Canadiens vyhrali tretí z uplynulých štyroch zápasov v NHL aj vďaka 20 úspešným zákrokom brankára Careyho Pricea, ktorého prekonal iba Jack Eichel.

Tatar najprv v 24. minúte prihral na víťazný gól Brendana Gallaghera, ktorý sa vrátil do zostavy Montrealu po zranení, a v závere spečatil triumf hostí gólom do prázdnej bránky. Slovenský útočník má po 52 tohtosezónnych dueloch na konte 46 bodov (18+28). Za hostí sa presadil aj Rus Iľja Kovaľčuk, domácim nepomohol ani tridsiaty gól Eichela v sezóne. Ten sa stal prvým hráčom Sabres po Jasonovi Pominvillovi od sezóny 2011/2012, ktorý dosiahol hranicu 30 gólov a 30 asistencií, aktuálne má na konte 64 bodov (30+34). Pri víťaznom góle štyria hráči Buffala "tieňovali" Tatara do rohu klziska, on odtiaľ skvelou prihrávkou našiel pri bránke Brendana Gallaghera, ktorý "vymiešal" brankára Cartera Huttona a strelil víťazný gól. "Hrali sme šikovnejšie a lepšie, takto to má vyzerať. Aj Carey Price nás podržal. Dnes to bol zápas, keď sme išli šťastiu oproti a uspeli sme," povedal Gallagher. "Keď chceme uspieť, musíme hrať dobre v defenzíve. Nemôže si dovoliť, aby nás prečíslovali. Dnes sme minimalizovali vytváranie ich šancí a dúfam, že na tom budeme stavať," povedal pre oficiálny web profiligy tréner Montrealu Claude Julien.



Vo Phoenixe sa stal ústrednou postavou Alex Iafallo, ktorý rozhodol prvým hetrikom v profiligovej kariére o triumfe Los Angeles Kings 3:2 po predĺžení. Kings tak ukončili sériu piatich prehier. Iafallo vyrovnal necelé tri minúty pred koncom riadnej hracej doby a potom v extračase rozhodol o výhre hostí už po 26 sekundách. Coyotes prehrali štvrtýkrát za sebou. "Bolo to veľké víťazstvo, už sme ho potrebovali. Musíme ešte zlepšiť veľa vecí, ale naozaj sme práve toto potrebovali a už sa tešíme na ďalší zápas," povedal Iafallo. Domácim sa zranil kapitán Oliver Ekman-Larsson a tréner Rick Tocchet nevedel po zápase odhadnúť čas jeho návratu.

Nashville vyhral v New Jersey 6:5 po nájazdoch a za dva dni zaknihoval druhé víťazstvo po triumfe nad Washingtonom. "Veľká výhra. Dosiahli sme vytúžené víťazstvo, druhé za sebou, odviedli sme potrebný výkon a boli sme schopní nájsť cestu k výhre. To ma uspokojilo," povedal tréner John Hynes, ktorý začal sezónu práve na striedačke Devils. Vedenie New Jersey ho odvolalo z postu v decembri, 7. januára podpísal zmluvu s Predators a v noci na piatok slávil prvý triumf nad bývalým klubom.

NHL - sumáre:



BUFFALO SABRES - MONTREAL CANADIENS 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Góly: 8. Eichel (Dahlin, Johansson) – 21. Kovaľčuk (Suzuki, Armia), 24. Gallagher (TATAR, Danault), 59. TATAR (Suzuki, Armia). Brankáry: Hutton - Price, strely na bránku: 21:30, 16.604 divákov.

NEW JERSEY DEVILS - NASHVILLE PREDATORS 5:6 pp a sn
(1:2, 3:1, 1:2 - 0:0, 0:1)
Góly: 5. Zacha (Hischier, Vatanen), 29. Zacha (Gusev), 31. Gusev (Zacha, Severson), 38. Bratt (Palmieri, Butcher), 47. Hayden (Rooney) – 1. Ekholm (Tinordi, Duchene), 9. Forsberg (Turris, Arvidsson), 33. Bonino (Smith, Grimaldi), 41. Duchene (Josi, Johansen), 50. Forsberg (Josi, Turris), rozh. nájazd Duchene. Brankári: Blackwood - Rinne, strely na bránku: 32:30, 14.327 divákov.

ARIZONA COYOTES - LOS ANGELES KINGS 2:3 pp
(0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
Góly: 32. Schmaltz (Demers, Söderberg), 40. Dvorak (Hall, Garland) – 9. Iafallo (Hutton, Brown), 58. Iafallo (Kempe, Kopitar), 61. Iafallo (Kopitar, Walker). Brankári: Hill - Campbell, strely na bránku: 28:36, 13.346 divákov.

Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (Montreal) 16:23 1 1 2 +2 2 0
/pozn.: čas na ľade, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/