Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Tatarov Montreal uspel v Toronte po predĺžení

Na snímke Tomáš Tatar a Jack Campbell v piatom zápase 1. kola play off zámorskej NHL. Foto: TASR/AP

V šiestom dueli semifinále Centrálnej divízie Nashville po 60 minútach remizoval s Carolinou 3:3 a nasledovalo predĺženie.

New York 28. mája (TASR) - Hokejisti Montrealu so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom zvíťazili v noci na piatok v piatom súboji semifinále play off Severnej divízie NHL na ľade Toronta 4:3 po predĺžení. V sérii tak znížili stav na 2:3 na zápasy.

Tatar odohral 15:14 minúty, nebodoval, raz vystrelil na bránku a rozdal jeden hit. O udržaní Montrealu v hre o postup rozhodol v 59. sekunde predĺženie Nick Suzuki, keď úspešne zakončil brejk dvoch na nikoho s Coleom Caufieldom.

"Niekedy sú takého úniky náročné zvládnuť, pretože sa neviete rozhodnúť kto akciu zakončí. Vyriešili sme to však dobre, Cole mi to pripravil perfektne," povedal pre nhl.com autor víťazného zásahu.

Canadiens po dvoch góloch Fína Joela Armiu a zásahu jeho krajana Jesperiho Kotkaniemiho viedli 3:0, ale domáci hokejisti po dvoch góloch obrancu Jakea Muzzina v tretej tretine vyrovnali a dostali duel do predĺženia. "Ukázali sme odolnosť, nepoložili sme sa po tom, ako sme dostali dva góly v tretej tretine. Pred predĺžením sme boli pokojní a verili sme si," dodal brankár Montrealu Carey Price, ktorý zlikvidoval 32 striel.

Toronto zatiaľ nevyužilo šancu, aby prvýkrát od roku 2004 vyhralo sériu v play off. "Vedeli sme, že to bude ťažké. Dali do toho všetko a vybehli na nás. Myslím, že sme hrali dobre na to, aby sme vyhrali, nemal som dostať tri góly v riadnom čase. Bol som málo agresívny, musím sa z toho poučiť," povedal brankár Maple Leafs Jack Campbell.

Prvýkrát v sérii neskóroval William Nylander, ale zaznamenal dve asistencie. Pri druhom góle Armiu si asistenciu pripísal Corey Perry a dosiahol tak svoj 100. bod v play off. Šiesty zápas série je na programe v noci na nedeľu v Montreale, očakáva sa, že na tribúny by mohlo prísť 2500 divákov. Ak sa tak stane, tak v Kanade bude na hokeji prítomné publikum prvýkrát od 11. marca 2020. Zápas na tribúne v Scotiabank Arene sledoval aj kapitán Toronto John Tavares, ktorý v prvom zápase po nešťastnej kolízii utrpel otras mozgu a zranenie kolena. Pred zápasom sa s tímom dokonca aj objavil na rannom rozkorčuľovaní, ale ešte nie je pripravený zasiahnuť do hry.

V šiestom dueli semifinále Centrálnej divízie Nashville doma pred viac ako 14.000 divákmi po 60 minútach remizoval s Carolinou 3:3 a štvrtýkrát za sebou v tejto sérii nasledovalo predĺženie. V ňom sa po 66 sekundách presadil svojim druhým gólom v zápase Sebastian Aho, keď tečoval strelu Jaccoba Slavina a rozhodol o postupe Hurricanes do 2. kola play off, Carolina uspela v sérii 4:2 na zápasy. Hurricanes prehrávali 1:3, ale do predĺženia poslal duel produktívny obranca Dougie Hamilton, ktorý po spolupráci s defenzívnym kolegom Slavinom vyrovnal šesť minút pred koncom na 3:3.

Na snímke druhý zľava hráč Caroliny Sebastian Aho oslavuje so spoluhráčmi víťazný gól v šiestom zápase semifinále Centrálnej divízie 1. kola play off hokejovej NHL Nashville Predators - Carolina Hurricanes (3:4 pp) v noci na 28. mája 2021.
Foto: TASR/AP


"Máme veľké sebavedomie a nikdy sa nevzdávame. Ukázalo sa to aj dnes, prehrávali sme o dva góly, ale nezľakli sme sa," povedal podľa tsn.ca hrdina Caroliny Aho, ktorý v sérii strelil päť gólov a pridal dve asistencie.

Víťazstvo hurikánov vychytal Alex Nedeljkovic, kryl 24 striel. "Mali sme dnes šancu to vyhrať a vynútiť si siedmy zápas. Nestačilo to však a gratulujeme Caroline k postupu. Som na náš tím hrdý, aj keď to nevyšlo," povedal fínsky útočník Nashvillu Mikael Granlund, autor gólu a asistencie.

Carolina sa v druhom kole stretne s obhajcom trofeje Tampou Bay Lightning so slovenským obrancom Erikom Černákom. Štyri predĺženia v jednej sérii za sebou sa udiali len tretíkrát v histórii NHL. Predtým sa to stalo v roku 2012 vo štvrťfinále konferencie medzi Phoenixom a Chicagom a v roku 1951 vo finále medzi Torontom a Montrealom.


1. kolo play off NHL /na 4 víťazstvá/:



Piaty zápas semifinále Severnej divízie

TORONTO MAPLE LEAFS - MONTREAL CANADIENS 3:4 pp (0:2, 1:1, 2:0 - 0:1)

Góly: 27. Hyman (Marner, Matthews), 47. Muzzin (Simmonds, Nylander), 52. Muzzin (Galchenyuk, Nylander) - 6. Armia, 9. Armia (Perry, Staal), 25. Kotkaniemi, 61. Suzuki (Caufield). Brankári: Campbell - Price, strely na bránku: 35:30, bez divákov.

Stav série: 2:3

Šiesty zápas semifinále Centrálnej divízie

NASHVILLE PREDATORS - CAROLINA HURRICANES 3:4 pp (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)

Góly:
2. Cousins (Haula, Harpur), 22. Granlund (Ellis), 28. Johansen (Josi, Granlund) - 5. McGinn (Nečas), 34. Aho (Hamilton), 54. Hamilton (Slavin, McGinn), 62. Aho (Slavin). Brankári: Saros - Nedeljkovic, strely na bránku: 27:31, 14.107 divákov.

Konečný stav stav série: 2:4, postúpila Carolina