Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Tavares rozhodol o triumfe Toronta nad Anaheimom

John Tavares, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Mitch Marner si pripísal tri prihrávky na gól.

New York 8. februára (TASR) - Hokejisti Toronta vyhrali v zámorskej NHL nad Anaheimom 5:4 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol 6,2 sekundy pred koncom nadstavenia v presilovke John Tavares.

Pre Tavaresa to bol druhý presný zásah v stretnutí, jeho spoluhráč Auston Matthews sa 40. gólom v sezóne vyrovnal na čele tabuľky strelcov Alexandrovi Ovečkinovi a pridal aj tri asistencie. "Dať 40 gólov znamená naozaj veľa. Mám šťastie, že hrám so skvelými spoluhráčmi a aj im patrí veľká vďaka," uviedol pre zámorské médiá Matthews. Mitch Marner si pripísal tri prihrávky na gól.

Do zostavy Toronta sa nezmestil slovenský obranca Martin Marinčin. Víťazstvo pri svojom debute v drese Toronta si pripísal brankár Jack Campbell, autor 26 úspešných zákrokov: "Bol som na začiatku trochu nervózny. Ale chlapci predo mnou hrali veľmi dobre a keď dáme päť gólov, mali by sme zápas vyhrať." Duel dospel do predĺženia, keď Derek Grant za Anaheim vyrovnal v poslednej minúte pri hre hostí bez brankára.

Iba na tribúne zostal aj ďalší slovenský zadák Andrej Sekera, ktorého Dallas prehral doma s Minnesotou 2:3. Hostia zaostávali už o dva góly, ale skóre otočili aj zásluhou dvoch zásahov Joela Erikssona Eka. Ten rozhodujúci dosiahol 26 sekúnd pred koncom riadneho času. "Videl som brankára, že stojí pri vzdialenejšej žrdi, tak som sa to snažil dať čo najrýchlejšie k opačnej," opísal Eriksson Ek kľúčový moment. Jeho tím si pripísal tretí triumf za sebou. Zach Parise z Minnesoty odohral svoj 1000. duel v NHL. Za Dallas zápas pre zranenie nedohral Alexander Radulov.

Lotyšský brankár Elvis Merzlikins sa piatym shutoutom z uplynulých ôsmich svojich štartov podieľal na triumfe Columbusu nad Detroitom 2:0. Potreboval na to iba 16 zákrokov, keď domáci prestrieľali súpera jednoznačne 44:16. Nováčik Merzlikins si pripísal druhé čisté konto za sebou a s piatimi v sezóne kraľuje celej NHL. Je prvý nováčik, ktorý si pripísal päť shutoutov v ôsmich dueloch od čias Franka Brimseka, ten zaznamenal šesť v siedmich stretnutiach v sezóne 1938/1939. "Je pozitívne pre mňa i pre celý tím, že sme vyhrali. Iba to je teraz dôležité," upozornil Lotyš. Jeho náprotivok Jimmy Howard predviedol 42 zákrokov, inkasoval iba raz, ale ani to hosťom na body nestačilo.

Jimmy Vesey dal gól a pridal asistenciu pri triumfe Buffala na ľade New Yorku Rangers 3:2. Hostia viedli už o tri góly, dvakrát inkasovali až v záverečnej trojminútovke. Brankár Buffala Carter Hutton sa predviedol 37 zákrokmi. "Možno by sme mali za stavu 3:0 hrať vzadu kompaktnejšie, ale počíta sa víťazstvo a to sme dnes dosiahli," uviedol Hutton.




NHL - sumáre:

COLUMBUS BLUE JACKETS – DDETROIT RED WINGS 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 25. Werenski (Foligno, Milano), 59. Jenner (Nyquist). Brankári: Merzlikins - Howard, strely na bránku: 44:16, 18.978 divákov



NEW YORK RANGERS - BUFFALO SABRES 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Góly: 58. Zibanejad (Panarin, Staal), 59. Kreider (Kakko, Zibanejad) – 11. Girgensons (Miller), 36. Reinhart (Eichel, Vesey), 52. Vesey (Eichel). Brankári: Georgiev - Hutton, strely na bránku: 39:28, 17.297 divákov



TORONTO MAPLE LEAFS - ANAHEIM DUCKS 5:4 pp (1:1, 2:0, 1:3 - 1:0)

Góly: 5. Johnsson (Marner, Matthews), 24. Tavares (Matthews, Hyman), 34. Matthews (Tavares, Marner), 57. Spezza (Kapanen, Muzzin), 65. Tavares (Marner, Matthews) – 11. Deslauriers (Fowler, Henrique), 49. Jones (Rowney), 53. Henrique (Kaše, Terry), 60. Grant (Fowler, Getzlaf). Brankári: Campbell - Miller, 19.077 divákov



DALLAS STARS - MINNESOTA WILD 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Góly: 16. Pavelski (Seguin, Klingberg), 23. Gurjanov (Heiskanen, Bishop) – 29. Eriksson Ek (Suter, Foligno), 33. Donato (Kunin, Fiala), 60. Eriksson Ek (Brodin, Greenway). Brankári: Bishop - Dubnyk, strely na bránku: 33:30, 18.532 divákov