Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Taylor Hall sa dohodol na ročnej zmluve s Buffalom

Na archvnej snímke Taylor Hall/APArizona Coyotes left wing Taylor Hall skates away from the bench after receiving high-fives for scoring during the third period of an NHL hockey game against the Detroit Red Wings, Sunday, Dec. 22, 2019, in Detroit. (AP Photo/Carlos Osorio) Foto:

Výraznú zásluhu na jeho príchode do Buffala má tréner Ralph Krueger.

Buffalo 12. októbra (TASR) - Kanadský hokejový útočník Taylor Hall bude pokračovať v kariére v drese Buffala Sabres, s ktorým sa dohodol na ročnej zmluve v hodnote osem miliónov dolárov.

Dvadsaťosemročný krídelník patril medzi najväčšie ryby na trhu s neobmedzenými voľnými hráčmi. Buffalu má pomôcť ukončiť deväťročnú sériu bez účasti v play off.

"Je to pre nás skvelý krok, no teraz sme v pozícii, že si ho musíme zaslúžiť, každým dňom sa musíme zlepšovať. Veríme Taylorovi ako hráčovi aj ako človeku a dúfame, že táto spolupráca dospeje do dlhodobého vzťahu, ktorý bude výhodný pre obe strany," uviedol generálny manažér Kevyn Adams.

Halla si vybral v roku 2010 z prvého miesta draftu Edmonton Oilers, v klube strávil šesť sezón a v roku 2016 odišiel do New Jersey. V ročníku 2017/18 nazbieral v 76 zápasoch základnej časti 93 bodov a získal Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča sezóny.

Počas uplynulej sezóny ho Devils vymenili do Arizony Coyotes. Hall si v 65 dueloch ZČ pripísal 52 bodov (16+36), v deviatich stretnutiach play off pridal dva góly a štyri asistencie.

Dokopy odohral v profilige 627 zápasov v základnej časti a získal 563 bodov (218+345), v 14 súbojoch vyraďovacej časti zaznamenal štyri presné zásahy a osem gólových prihrávok.

Výraznú zásluhu na jeho príchode do Buffala má tréner Ralph Krueger. Šesťdesiatjedenročný kouč viedol Halla ako asistent v jeho nováčikovskej sezóne v Edmontone a ako hlavný tréner v ročníku 2012/13. "Myslím si, že pri našej dohode zohral veľkú úlohu vzťah, ktorý si v minulosti Ralph s Taylorom vybudovali," uviedol Adams.