Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

NHL: Tisíc zápasov Zdena Cháru pripomenie televízny špeciál

Slovenský hokejový reprezentant a kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára, ktorý odohral svoj 1500. zápas v základnej časti zámorskej NHL, máva divákom počas 1. tretiny zápasu zámorskej hokejovej NHL Montreal Canadiens - Boston Bruins v Montreale 5. novembra 2019, archívne foto. Foto: TASR/AP

V zámorskej NHL už celkovo odohral vyše 1500 zápasov. Kapitánom Bostonu je už nepretržite 14 sezón.

Boston 24. mája (TASR) - Dlhoročné pôsobenie slovenského hokejového obrancu Zdena Cháru v tíme NHL Bostonu Bruins si americká športová televízia NESN pripomenie televíznou reláciou. Hodinový špeciál s názvom "Chára na tisícke" odvysiela v premiére 31. mája.

Zdeno Chára sa výraznou mierou zapísal do histórie Bostonu Bruins, keď sa 13. januára 2020 stal iba šiestym hráčom klubu, ktorý v jeho drese odohral aspoň tisíc duelov. V zámorskej NHL už celkovo odohral vyše 1500 zápasov. Kapitánom Bostonu je už nepretržite 14 sezón, pričom iba traja hráči v histórii NHL nosili "céčko" dlhšie.

V programe televízie z Nového Anglicka sa predstavia aj ďalšie dlhoročné osobnosti svojich klubov Connor McDavid, Gabriel Landeskog, či Alexander Ovečkin.