Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Tom Dundon sa stal stopercentným majiteľom klubu Carolina Hurricanes

Slovenský obranca v drese Tampy Bay Lightning Erik Černák (tretí zľava) sa teší so spoluhráčmi po výhre 2:1 v druhom zápase finále Centrálnej divízie play off NHL Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning v Raleigh v pondelok 1. júna 2021. Foto: TASR/AP

V stredu rada guvernérov profiligy jednohlasne odsúhlasila celú transakciu. Štyridsaťdeväťročný Dundon sa stal majoritným akcionárom v klube v roku 2018.

Carolina 1. júla (TASR) - Tom Dundon sa stal jediným majiteľom hokejového klubu NHL Carolina Hurricanes potom ako od ostatných akcionárov vykúpil všetky podiely. V stredu rada guvernérov profiligy jednohlasne odsúhlasila celú transakciu.

Štyridsaťdeväťročný Dundon sa stal majoritným akcionárom v klube v roku 2018, keď kúpil 52 percent akcií aj s arénou za 425 miliónov dolárov. "Máme tu skvelých fanúšikov, ktorí nás podporujú. Tím môže každú sezónu bojovať o Stanleyho pohár. Toto bola jediná možnosť," citovala agentúra AP Dundona, ktorý potvrdil, že generálny manažér Don Waddell aj tréner Rod Brind'Amour predĺžili zmluvy s Hurricanes.