Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

NHL: Trotz si dáva pauzu, v budúcej sezóne nepovedie žiadny tím

Tréner Barry Trotz, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Trotz naposledy viedol New York Islanders, ale klub ho 9. mája prepustil po tom, ako sa neprebojoval do play off.

New York 25. júna (TASR) - Barry Trotz nebude v novej sezóne trénovať v NHL. Od kolotoča zámorskej hokejovej profiligy si chce oddýchnuť s cieľom venovať sa viac rodine.

Päťdesiatdeväťročný Kanaďan to povedal v exkluzívnom rozhovore pre nhl.com. Trotz naposledy viedol New York Islanders, ale klub ho 9. mája prepustil po tom, ako sa neprebojoval do play off. “Byť trénerom v NHL je náročné a ja sa potrebujem nejaký čas venovať viac rodine. Nechcel som prijať ponuku len preto, aby som bol trénerom v NHL. Nemal by som teraz mentálne na to, aby som svoju prácu odvádzal na maximum. Neznamená to, že končím úplne, len si dávam pauzu,” povedal Trotz.

O jeho služby sa intenzívne zaujímal Winnipeg Jets. Jeden z miestnych pivovarov mu ponúkal doživotnú dodávku svojho produktu zadarmo, ak by sa vrátil do svojej rodnej provincie trénovať tento tím NHL. Trotz pochádza z Dauphinu v Manitobe, asi tri a pol hodiny jazdy od Winnipegu. “Ponuka Jets ma zaujala, veľmi by sa mi páčilo viesť tento ambiciózny tím. Ale nebolo to len o Winnipegu, každému záujemcovi som povedal, že nie som pripravený naplno sa venovať svojej práci. Byť trénerom v NHL znamená pracovať 24 hodín sedem dní v týždni,” dodal kanadský tréner.

Trotz má v profilige bilanciu 914-670-168 a 60 remíz v 1812 zápasoch základnej časti, keď viedol Nashville Predators, Washington Capitals a Islanders. V NHL od sezóny 1998-99 pôsobil 23 rokov. V počte zápasov je druhý v histórii profiligy za Scottym Bowmanom (2141), s 914 víťazstvami mu patrí tretie miesto za Bowmanom (1244) a Joelom Quennevilleom (969).

Do play off dostal svoje tímy v 14 z 23 sezón, vo vyraďovačke má bilanciu 83:79. V roku 2018 doviedol Washington k zisku Stanley Cupu. Trotz získal Jack Adams Award pre najlepšieho trénera roka dvakrát (2015-16 s Capitals a 2018-19 s Islanders).