Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Úspešný debut Cassidyho, Kopitar vyrovnal klubový rekord

Hokejista Vegas Golden Knights Jack Eichel sa teší po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights v Los Angeles v stredu 11. októbra 2022. Hráči Vegas Golden Knights triumfovali na ľade Los Angeles Kings 4:3. O výhre hostí rozhodol gól Marka Stonea 26 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Foto: TASR - AP

Cassidy viedol uplynulých šesť rokov Boston, vedenie Bruins ho odvolalo z funkcie v júni.

New York 12. októbra (TASR) - Tréner Bruce Cassidy má za sebou víťazný súťažný debut na striedačke hokejistov Vegas Golden Knights. Jeho zverenci vstúpili do novej sezóny NHL v noci na stredu triumfom 4:3 na ľade Los Angeles Kings.

Cassidy viedol uplynulých šesť rokov Boston, vedenie Bruins ho odvolalo z funkcie v júni napriek tomu, že počas svojho pôsobenia zakaždým postúpil s tímom do play off. Golden Knights neváhali a angažovali ho iba osem dní po prepustení. Päťdesiatsedemročný kouč má za úlohu vrátiť ambiciózny tím do play off. "Rytieri" v minulej sezóne prvýkrát počas svojej krátkej existencie nepostúpili do vyraďovačky. Prvý krok na ceste za cieľom sa mužstvu vydaril, Knights uspeli na ľade Kings vďaka gólu kapitána Marka Stonea 26 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času.

"Myslím si, že sme ukázali veľkú odolnosť. Aj keď nám niečo nevychádzalo, stále sme sa snažili a nevzdávali," citovala agentúra AP Cassidyho. Priznal, že pred zápasom cítil menšiu nervozitu: "Nový tréner má vždy trochu starosti, lebo ešte nepozná svoj tím tak dobre. Bol to náš prvý ligový zápas, čo sa stane, ak sa veci nebudú dariť? Pre mňa je to vždy známka dobrého charakteru, keď mužstvo ukáže odolnosť. To je pre mňa veľké plus, bez ohľadu na výsledok stretnutia."

Ďalšou udalosťou úvodnej ligovej noci bol klubový zápis Anžeho Kopitara. Kapitán LA si pripísal proti Vegas asistenciu pri góle Adriana Kempeho na 2:2 a piatu sezónu za sebou tak dokázal bodovať v úvodnom zápase ročníka. Vyrovnal tým klubový rekord Marcela Dionnea z ročníkov 1976/77-1980/81. Skúsený slovinský center odštartoval už svoju 17. sezónu v drese Kings.