Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

NHL: Dallas uspel v Chicagu, Oettinger zneškodnil viac ako 30 striel

Hokejisti Floridy Panthers Mason Marchment (vpravo) a brankár Sergej Bobrovskij sa tešia po výhre v zápase zámorskej hokejovej NHL Minnesota Wild - Florida Panthers v meste St.Paul v piatok 18. februára 2022. Foto: TASR/AP

Florida zvíťazila na ľade Minnesoty 6:2, premiérovým hetrikom v profiligovej kariére sa zaskvel hosťujúci útočník Mason Marchment.

New York 19. februára (TASR) - Hokejisti Dallasu uspeli v zápase NHL na ľade Chicaga 1:0 po samostatných nájazdoch. Brankár hostí Jake Oettinger zneškodnil všetkých 34 striel súpera, domáci Marc-Andre Fleury si pripísal 29 úspešných zákrokov. V zostave Stars absentoval slovenský obranca Andrej Sekera pre zranenie v hornej časti tela.

Pre amerického brankára to bol druhý shutout v profiligovej kariére a ako bonus ho dosiahol v zápase proti svojmu veľkému idolu Fleurymu. "Je to šialené. Pred zápasom som od neho dostal hokejku, čo ma napumpovalo. Na strednej som ním bol posadnutý," neskrýval nadšenie 23-ročný brankár, ktorý oblieka na počesť svojho veľkého vzoru dres s číslom 29.

Florida zvíťazila na ľade Minnesoty 6:2, premiérovým hetrikom v profiligovej kariére sa zaskvel hosťujúci útočník Mason Marchment. Dve asistencie za Panthers si pripísal Jonathan Huberdeau, ktorý bodoval už v šiestom stretnutí za sebou (1+9) a s 68 bodmi (17+51) je spolu s Leonom Draisaitlom a Connorom McDavidom na čele produktivity súťaže.

"Marchment momentálne pôsobí veľmi sebaisto a v jeho útoku všetko klape. Myslím si, že si to užívajú," povedal po šiestej výhre v predchádzajúcich siedmich zápasoch Andrew Brunette, tréner druhého najlepšieho mužstva celej ligy.

Hráči Los Angeles uspeli v aréne Vegas 4:3 po predĺžení, v 63. minúte rozhodol svojím druhým gólom v zápase švédsky útočník Adrian Kempe. Svoj prvý bod za Golden Knights si pripísal útočník Jack Eichel, pre ktorého to bol druhý zápas v drese Vegas a zároveň druhý po operácii medzistavcovej platničky. Bývalý hráč Buffala asistoval Maxovi Paciorettymu pri góle v 27. minúte, ktorým sa domáci dostali do priebežného vedenia 3:2.

"Bol preč veľmi dlho, takmer rok. Hrá v útoku s hráčmi, ktorí sa tiež snažia dostať do formy po absencii," povedal pre nhl.com dvojgólový Pacioretty na adresu svojho nového spoluhráča. Tridsaťtriročný krídelník poslal svoj tím dvakrát do vedenia a ukončil 11 zápasov trvajúcu sériu bez gólu.

Hokejisti Caroliny Hurricanes si napravili chuť po nepriaznivej sérii, keď si poradili 5:3 s Nashvillom Predators. Druhý najlepší tím Východnej konferencie vyhral len dva z predchádzajúcich šiestich zápasov. Najväčší podiel na výhre mal Andrej Svečnikov, ktorý si do kanadského bodovania pripísal dva góly a asistenciu.

"Bol to vyrovnaný zápas. Oba tímy hrali skutočne tvrdo, najmä zo začiatku. V rozhodujúcich chvíľach nás podržal Freddie," pochválil tréner víťazného tímu Rod Brind'Amour brankára Frederika Andersena, ktorý si pripísal 28 úspešných zákrokov.



sumáre NHL:



Carolina Hurricanes - Nashville Predators 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)

Góly: 11. Skjei (Nečas, Trocheck), 26. Kotkaniemi (Nečas, Skjei), 40. Slavin (Svečnikov, Aho), 47. Svečnikov (Teräväinen, Aho), 60. Svečnikov (Slavin) - 39. Kunin (Johansen, Josi), 55. Forsberg (Josi, Duchene), 58. Jeannot (Josi).
Brankári: Andersen - Saros,
strely na bránku: 30:31, 18.911 divákov.



Minnesota Wild - Florida Panthers 2:6 (1:2, 0:1, 1:3)

Góly: 8. Kaprizov (Spurgeon, Zuccarello), 50. Zuccarello (Kaprizov, Eriksson Ek) - 11. Marchment, 13. Marchment (Lundell, Reinhart), 29. Duclair (Huberdeau, Ekblad), 42. Ekblad (Duclair, Huberdeau), 54. Verhaeghe (Weegar), 55. Marchment (Lundell).
Brankári: Talbot - Bobrovskij,
strely na bránku: 26:35, 18.300 divákov.



Chicago Blackhawks - Dallas Stars 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Rozh. nájazd Peterson.
Brankári: Fleury - Oettinger,
strely na bránku: 34:29, 19.845 divákov.



Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 3:4 pp (2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)

Góly: 9. Pacioretty (Marchessault), 16. Smith (Marchessault, Karlsson), 27. Pacioretty (Eichel, Hutton) – 16. Athanasiou, 21. Kempe (Doughty, Kopitar), 38. Danault (Arvidsson, Roy), 63. Kempe (Durzi, Kopitar). Brankári: Brossoit - Quick,
strely na bránku: 24:31, 18.238 divákov.