Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Veterán Neal uspel na skúške v St. Louis

Na archívnej snímke hráč zo St. Louis James Neal (81) sa teší so svojimi spoluhráčmi z gólu počas zápasu hokejovej NHL proti Minnesote Wild v sobotu 25. septembra 2021 v St. Louis. Foto: TASR/AP

Neal sa stal voľným hráčom po tom, ako ho po konci minulej sezóny vykúpil zo zmluvy Edmonton Oilers.

St. Louis 9. októbra (TASR) - Skúsený kanadský hokejista James Neal bude v novom ročníku NHL obliekať dres St. Louis Blues. Tridsaťštyriročný krídelník počas skúšky v predsezónnom kempe "bluesmanov" zaujal trénerov a na konci prípravy podpísal s klubom ročný kontrakt na 750.000 dolárov.

Neal sa stal voľným hráčom po tom, ako ho po konci minulej sezóny vykúpil zo zmluvy Edmonton Oilers. Pred štartom kempov sa dohodol na skúšobnom kontrakte s Blues, ktorých následne presvedčil o svojich kvalitách a vybojoval si riadnu zmluvu. V príprave bol so štyrmi gólmi v piatich zápasoch najlepší strelec tímu.

Kanadský veterán má za sebou 13 sezón v NHL, okrem Edmontonu pôsobil aj v Dallase, Pittsburghu, Nashville, v Las Vegas a Calgary. V 820 zápasoch základnej časti nazbieral 294 gólov a 261 asistencií, v 110 dueloch play off pridal 58 bodov (33+25).