Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Vo februári sa budú hrať dva zápasy pod holým nebom

Zámorské derby sa hralo na otvorenom štadióne New Era Field v Orchard Parku, ktorý je domovským stánkom klubu ligy amerického futbalu (NFL) Buffalo Bills. Bolo to historicky prvé stretnutie pod holým nebom na svetovom šampionáte hokejistov do 20 rokov. Návšteva 44.592 divákov je zároveň nový rekord juniorských MS. Foto: TASR/AP

V základnej časti odohrá každý tím 56 duelov.

New York 12. januára (TASR) - Zápasy hokejovej NHL Vegas - Colorado a Boston - Philadelphia sa vo februári budú hrať pod holým nebom. Odohrajú sa bez prítomnosti divákov na území strediska Stateline v Nevade pri jazere Tahoe.

Golden Knights nastúpia proti Avalanche 20. februára, Bruins sa s Flyers stretnú o deň neskôr. "Odkedy sme v roku 2003 začali so zápasmi pod holým nebom, premýšľali sme nad množstvom prírodných lokalít. Ukázali sa však byť nepraktické hlavne pre nízku dostupnosť pre divákov," povedal podľa AFP komisár NHL Gary Bettman. "Všetko to do seba zapadlo. Ak sa malo niekedy hrať na takom mieste, teraz je ten správny rok," doplnil ho súťažný riaditeľ Steve Mayer.

Skrátená sezóna NHL odštartuje v noci na štvrtok SEČ. V základnej časti odohrá každý tím 56 duelov.