Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Vo vedení Rangers nastalo zemetrasenie, prvým mužom sa stal Drury

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Štvornásobní víťazi Stanleyho pohára sa do play off neprebojovali už štvrtú sezónu za sebou.

New York 6. mája (TASR) – Klub zámorskej hokejovej NHL New York Rangers ukončil v stredu spoluprácu s prezidentom Johnom Davidsonom a generálnym manažérom Jeffom Gortonom. Obe pozície po nich preberie bývalý kapitán tímu Chris Drury. Informoval o tom oficiálny web profiligy.

"Jazdci" prehrali v noci na utorok na domácom ľade s Washingtonom 3:6 a definitívne prišli o možnosť zahrať si v play off. Ihneď po zápase navyše verejne žiadali odstúpenie vedúceho oddelenia pre bezpečnosť hráčov NHL Georga Parrosa. Nepáčilo sa im, že vedenie profiligy nepotrestalo Toma Wilsona za napadnutie hviezdy newyorského tímu Artemija Panarina a dostal len pokutu po tom, čo zbil Pavla Bučneviča. Panarin bude pre zranenie dolnej časti tela chýbať Rangers do konca sezóny. Odvolanie dvoch najvyšších predstaviteľov klubu prišlo len pár hodín po týchto udalostiach, no podľa denníka USA Today nemalo vplyv na rozhodnutie majiteľa klubu Jamesa Dolana. Dôvodom mala byť nespokojnosť s generačnou výmenou v tíme, ktorá bola hlavným cieľom Davidsona s Gortonom. "Obaja páni sú obrovskí hokejoví profesionáli, ktorí organizácii odovzdali všetko. Ak však chceme našim fanúšikom dopriať úspech, ktorý si zaslúžia, je potrebná zmena," vysvetlil Dolan.

Štvornásobní víťazi Stanleyho pohára sa do play off neprebojovali už štvrtú sezónu za sebou. Vlani prehrali v skrátenom ročníku v predkole s Carolinou Hurricanes 0:3 na zápasy. Rangers by mal na stratené pozície vrátiť práve Drury, ktorý pôsobí v štruktúrach klubu od roku 2015 a pred troma mesiacmi postúpil na pozíciu asistenta generálneho manažéra. "Chris je silný líder, ktorý patrí medzi to najlepšie, čo nastupujúca generácia funkcionárov ponúka. Sme si istí, že organizácia dosiahne pod jeho vedením úspech, na ktorý tak dlho čaká," dodal Dolan.