Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Vránu čaká operácia ramena, čaká ho štvormesačná pauza

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Red Wings odštartujú nový profiligový ročník 14. októbra domácim duelom s dvojnásobným obhajcom trofeje Tampou Bay Lightning.

Detroit 1. októbra (TASR) – Hokejisti Detroitu Red Wings sa budú musieť v zámorskej NHL dlhší čas zaobísť bez českého útočníka Jakuba Vránu. Dvadsaťpäťročný krídelník si počas tréningu nešťastne poranil rameno a bude musieť absolvovať operáciu, po ktorej ho čaká minimálne štvormesačná rekonvalescencia.

Vrána utrpel zranenie v úvode nedeľného tréningu. Bol to jeho prvý deň v predsezónnom kempe, do ktorého sa zapojil neskôr po problémoch s vízami. Vrána prišiel do Detroitu v apríli spoločne so Slovákom Richardom Pánikom v rámci výmeny z Washingtonu, opačným smerom putoval Anthony Mantha. Rýchlo sa udomácnil v tíme „červených krídel", keď v závere základnej časti nazbieral 11 bodov (8+3) v 11 zápasoch. V auguste sa dohodol s vedením Detroitu na novom trojročnom kontrakte.

Vrána predtým odohral za Washington 295 stretnutí základnej časti, v ktorých strelil 84 gólov a pridal 84 asistencií. V 38 dueloch play off získal osem bodov (3+5). V roku 2018 vybojoval s Capitals Stanleyho pohár.

Red Wings odštartujú nový profiligový ročník 14. októbra domácim duelom s dvojnásobným obhajcom trofeje Tampou Bay Lightning. Informáciu priniesol oficiálny web NHL.