Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Washington s Fehérvárym prehral s Vancouverom 2:4

Na snímke ruský útočník Capitals Alexander Ovečkin strieľa na bránku v zápase NHL Washington Capitals - Vancouver Canucks (2:4) v nedeľu 16. januára 2022 vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Canucks sa dočkali víťazstva po predchádzajúcich troch prehrách za sebou.

Washington 17. januára (TASR) - Hokejisti Vancouveru zvíťazili v nedeľnom zápase NHL na ľade Washingtonu 4:2. Slovenský obranca domácich Martin Fehérváry si za 21:20 minúty v akcii pripísal mínusový bod, vyslal tri strely, rozdal štyri bodyčeky a zblokoval dve strely súpera. Brankár hostí Jaroslav Halák je na covidovej listine.

Canucks sa dočkali víťazstva po predchádzajúcich troch prehrách za sebou. Dvomi gólmi k nemu prispel švédsky útočník Elias Pettersson, Bo Horvat a J.T. Miller zaznamenali zhodne gól a asistenciu. Brankár Thatcher Demko pomohol k výhre 31 úspešnými zákrokmi. "Viem, čo dokážem. Ale môj štart do sezóny bol veľmi pomalý," priznal Pettersson, ktorý v tejto sezóne zaznamenal v 38 zápasoch 19 bodov (8+11). V predošlých siedmich stretnutiach vyšiel strelecky naprázdno. "Dosiahli sme cenné víťazstvo a som veľmi spokojný s mojimi dvoma gólmi," dodal center Vancouveru.

Prvý gól domácich strelil kapitán Alexander Ovečkin, ktorý sa s 26 presnými zásahmi dostal na úroveň Leona Draisaitla. Spoločne tak vedú tabuľku kanonierov. Na konte majú zhodne 54 bodov a sú aj na čele produktivity. Draisaitl však odohral o štyri zápasy menej ako ruský krídelník. "Myslím si, že v prvej časti zápasu sme málo clonili brankárovi. Dostali sme puk za modrú čiaru a hneď sme strieľali. V tejto lige ťažko skórujete, ak brankár všetko vidí. Takže pozrieme si, čo sme robili zle a ideme ďalej," uviedol Ovečkin pre nhl.com.

NHL - sumár:



Washington Capitals - Vancouver Canucks 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)

Góly: 11. Ovečkin (Schultz, Kuznecov), 47. Wilson (Kuznecov, Bäckström) - 21. Pettersson (Horvat, Hughes), 25. Pettersson (Ekman-Larsson, Höglander), 39. Horvat (Miller, Hughes), 60. Miller (Boeser). Brankári: Samsonov - Demko, strely na bránku: 33:32, 18.573 divákov.

Slovák v akcii:

Martin Fehérváry (Washington) 21:20 0 0 0 -1 3 0