Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Nick Ritchie putuje z Arizony do Calgary výmenou za brata Bretta

Nick Ritchie. Foto: TASR/AP

Flames získali v rámci trejdu aj obrancu Troya Stechera, ku Coyotes putoval zadák Connor Mackey.

Calgary 3. marca (TASR) - Tesne pred piatkovou uzávierkou transakcií v NHL sa udiala zaujímavá bratská výmena. Kanadský hokejový útočník Nick Ritchie zamieril z Arizony do Calgary výmenou za brata Bretta Ritchieho. Flames získali v rámci trejdu aj obrancu Troya Stechera, ku Coyotes putoval zadák Connor Mackey.

Dvadsaťsedemročný Nick Ritchie hral v minulosti za Anaheim, Boston i Toronto, v prebiehajúcej sezóne nastúpil v drese Arizony v 58 zápasoch, v ktorých strelil deväť gólov a pridal 12 asistencií. Jeho o dva roky starší brat Brett pôsobil v NHL už v tímoch Dallasu, Bostonu a naposledy Calgary. V tomto ročníku dostal šancu v 34 dueloch "plameňov", v ktorých zaznamenal osem bodov (6+2).

Novým spoluhráčom Slováka Adama Ružičku sa stane aj útočník Dryden Hunt, ktorého Flames získali z Toronta výmenou za Čecha Radima Zohornu. Hráči Calgary tuho bojujú o play off, z deviateho miesta v Západnej konferencii strácajú na pozíciu s druhou voľnou kartou momentálne päť bodov. Informoval o tom web TSN.ca.