Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Nigérijčan Bassey zamieril z Ferencvárosu na hosťovanie do Plzne

Ilustračná snímka zo zápasu 2. predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť v Bratislave v stredu 27. júla 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Nigérijský futbalista Fortune Bassey bude hrať v tejto sezóne za Viktoriu Plzeň. Prichádza tam na prestup z Ferencvárosu Budapešť.

Plzeň 12. augusta (TASR) - Nigérijský futbalista Fortune Bassey bude hrať v tejto sezóne za Viktoriu Plzeň. Český klub ho po postupe do baráže o účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov získal na hosťovanie s opciou na prestup z Ferencvárosu Budapešť. Za Plzeň však v play off o LM hrať nebude môcť, keďže v tejto sezóne už za Ferencváros v predkole tejto súťaže nastúpil v domácom dueli proti Slovanu Bratislava.

Dvadsaťtriročný Bassey už v minulosti v Česku hral za Olympiu Radotín, Ústí nad Labem, Dynamo České Budějovice i FK Vlašim. Plzeň sa už v tomto týždni posilnila aj o českého reprezentačného stopéra Václava Jemelku z Olomouca a zo španielskeho druholigového Ovieda prišiel slovenský krídelník Erik Jirka. V boji o skupinu Ligy majstrov sa Plzeň stretne s Karabachom.