Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nitra porazila Banskú Bystricu 6:2 v 1. semifinále play off extraligy

Radosť hráčov Nitry po úvodnom góle v prvom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC Banská Bystrica 26. marca 2014 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Druhý zápas je na programe vo štvrtok opäť v Nitre.

Nitra 26. marca (TASR) - Hokejisti HK Nitra zvíťazili v prvom semifinálovom súboji play off nad HC'05 Banská Bystrica 6:2 a v sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0. Druhý zápas je na programe vo štvrtok opäť v Nitre.

Nitra začala veľkým tlakom, no prvú šancu na skórovanie mali v 5. minúte hostia, pri vlastnom oslabení sa Michal Hudec dostal do brejku po chybe na strane Nitry, ale domáci brankár Kristan jeho príležitosť zneškodnil. V 6. minúte sa však strelecky presadili domáci hráči, po Kováčikovej strele v presilovej hre vyrazil hosťujúci brankár Kalemba puk priamo na hokejku Jakuba Ručkaya a ten otvoril skóre stretnutia - 1:0.

V druhej tretine čakala na divákov väčšia gólová porcia, v 28. minúte po peknej kombinačnej akcii zakončil do prázdnej bránky Jozef Stümpel. O necelé tri minúty hostia znížili, keď domáci nechali veľa priestoru Kevinovi Veilleuxovi a ten spomedzi kruhov upravil stav na rozdiel jedného gólu. V 32. minúte sa "baranom" dokonca podarilo vyrovnať, do odkrytej časti Kristanovej bránky dorazil puk Heizer. Potom však Nitra opäť odskočila na dvojgólový rozdiel, keď najskôr presilovú hru využil Henrich Ručkay a potom Miroslav Kováčik využil zaváhanie obrany hostí a skóroval - 4:2.



V úvode tretej časti stretnutia využili Nitrania dalšiu presilovku, puk sa po kombinácii dostal k Tománekovi a ten už vedel kam s ním. V 48. minúte predviedli domáci dalšiu peknú kombináciu a Henrich Ručkay opäť v presilovej hre zvýšil už na 6:2, čím stanovil výsledok stretnutia.

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 6:2 (1:0, 3:2, 2:0)

Góly: 6. J. Ručkay (H. Ručkay), 28. Stümpel (H. Ručkay, Mráz), 33. H. Ručkay (Tománek, Stümpel), 35. Kováčik (Bajtek), 43. Tománek (Stümpel, Ordzovenský), 48. H. Ručkay (Tománek, Stümpel) - 31. Veilleux (Rosandič), 32. Heizer (Handlovský, Kafka). Rozhodovali: Jonák, Lauff - Gajan, Smrek, vylúčení: 7:10, navyše: Lukáš Novák 5+DKZ za úder hlavou, Bajtek 5+10+DKZ za údery - Rapáč 5+10+DKZ za údery, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:0, 3318 divákov

Hlasy po zápase:

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Mali sme pohodu a dôraz v zakončení, po vyrovnaní sa nám podarilo kontrovať. Musíme vyvodiť dôsledky zo stretnutia, čo sa týka vylúčení, ale inak som s víťazným vstupom do série spokojný."



Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Dnes bol súper jednoznačne lepší, agresívnejší, lepší na puku. Pre nás to musí byť poučný zápas, pretože náš súper nemôže byť lepší v zbraniach, ktoré nás zdobili celú sezónu."