Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nitra chce lídra francúzskej ligy potrápiť aj v odvete Challenge Cupu

Na archívnej snímke Anton Menner z Nitry (vpravo). Foto: TASR- Henrich Mišovič

Pocity pred zápasom mám zmiešané. Neviem, čo od toho očakávať, lebo chlapci sú nabudení. Nemáme čo stratiť, zápas si ideme užiť, uviedol tréner Nitry Daniel Mikušovič.

Rennes 11. februára (TASR) - Volejbalistov VKP Bystrina SPU Nitra, posledného zástupcu SR v aktuálnom ročníku európskych pohárov, čaká v stredu večer o 20.00 h odveta osemfinále Challenge Cupu na palubovke lídra francúzskej ligy Rennes Volley 35. Favorit dvojzápasu pred dvoma týždňami pod Zoborom zvíťazil 3:1, ale Nitrania doma nepredali kožu lacno a aj v odvete sa budú snažiť súpera maximálne potrápiť.

"Pocity pred zápasom mám zmiešané. Neviem, čo od toho očakávať, lebo chlapci sú nabudení. Nemáme čo stratiť, zápas si ideme užiť. Na súpera sa tešíme, budeme sa snažiť im to čo najviac znepríjemniť," povedal už z Francúzska pre web SVF tréner Nitry Daniel Mikušovič. Bystrina odcestovala do Rennes s 12-členným kádrom, chýbajú v ňom smečiar Pavel Galandák a blokár Samuel Jurík. "Žiaľ, Samo sa v pondelok nešťastne zranil na tréningu, budeme ho musieť nahradiť. Máme však viacero hráčov aj alternatív," skonštatoval Mikušovič.

Nitrania sa do Rennes vybrali v utorok skoro ráno - najskôr ich čakal let do Paríža a následne cesta rýchlovlakom do dejiska stretnutia. "Let bol príjemný, aj keď sme vstávali pred treťou hodinou ráno. Do Rennes sme prišli popoludní, ale je to stále lepšie než cestovať autobusom ako do Podgorice. Chcem sa poďakovať manažmentu klubu a pánovi Pullmanovi, že nám umožnil absolvovať cestu takýmto spôsobom," doplnil Mikušovič.

V odvete v Bretónsku postačí domácemu tímu Rennes na postup získať dva sety. V Nitre šetril skúsený tréner Nikola Matijaševič len brazílskeho nahrávača Thiaga Velosa, ostatné opory v zostave nechýbali. Prvý set získali (25:18), ale v druhom sa v koncovke museli skloniť pred umením domácich volejbalistov (25:22). Tri pohárové body však napokon hostia predsa len vybojovali (25:20, 25:21) a sú bližšie k postupu do štvrťfinále, v ktorom sa pred stredajšími odvetami zatiaľ rysuje francúzsky súboj - Montpellier si v prvom zápase doma poradil s holandským Groningenom 3:0.

Domovským stánkom Rennes je Hala Colette Bessonovej, ktorá je pomenovaná po nečakanej olympijskej šampiónke v behu na 400 m z Mexika 1968 a má kapacitu 2142 divákov. Stredajší zápas ako rozhodcovia povedú Cyperčan Andreas Daniil a Grék Nikolaos Fragkakis.


CHALLENGE CUP MUŽOV - OSEMFINÁLE - ODVETA - STREDA:

Rennes Volley 35 (Fr.) - VKP Bystrina SPU Nitra (SR) /20.00 h/, prvý zápas 3:1