Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V Nitre už bez Jokilu a Hrnka, lákajú Mila a čakajú, čo povie Stümpel

Hokejisti HK Nitra získali druhýkrát v histórii bronzové medaily v slovenskej najvyššej súťaži. Bronzové medaily hráčom odovzdali predstavitelia mesta Nitra v OC Mlyny Nitra 12. apríla 2013. Na dnímke hokejisti s bronzovými medailami. Archívne foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Istých je pre novú sezónu zatiaľ 16 hráčov. Klub rokuje aj o návrate odchovancov Daniela Štumpfa a Michala Krištofa.

Nitra 16. apríla (TASR) - V novej sezóne nebudú už v extraligovom hokejovom tíme HK Nitra pôsobiť fínsky legionár Jarmo Jokila a útočník Tomáš Hrnka. Nitra.sme o tom informoval šéf klubu Ján Plandora s tým, že istých aj pre novú sezónu majú zatiaľ 16 hráčov.

"V nej aj naďalej počítame s brankárom Marekom Lacom, v obrane s Bačom, Königom, Raisom, Nádašdim, Ordzovenským, Kuzmom a v útoku s Tománkom, Pupákom, Kováčikom, Hamrákom, Kmečom, Benem, Chrenkom, Segľom a Kadurom."

Vedenie Nitry by do svojich radov chcelo zlákať aj obrancu Dušana Mila, majstra sveta z roku 2002, ktorý skončil svoje účinkovanie v nemeckom Krefelde a čakať budú na rozhodnutie Jozefa Stümpela. "Radi by sme získali Filipa Bajteka z Třinca, z Čiech ešte možno niekto pribudne, keďže v novej sezóne už bude platiť pravidlo, na základe ktorého môže mať mužstvo na súpiske iba šestnásť hráčov nad 22 rokov," uviedol Plandora. Dodal, že rokujú aj o návrate odchovancov Daniela Štumpfa a Michala Krištofa.

Letná príprava hokejistov Nitry na novú sezónu je naplánovaná na pondelok 6. mája.